Wpis z mikrobloga

W życiu nie byłem na singletracku, ale kusi mnie żeby spróbować. Co myślicie o pętli Międzygórze dla początkującego? Pytanie bonusowe: czy rowerem crossowym dam rade czy lepiej wypożyczyć fulla? Dodam, że waga 100kg #rower #singletrack #sudety
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kurteq: w srebrnej organizują Flow Trip, w którym cię obwiozą po najlepszych pętlach. Rower też wypożyczysz. To nie są trasy DH, obejdzie się bez full fejsa, ale ochraniacze na kolana mile widziane.

Jak się bardzo uprzesz to przejedziesz crossem, ale przyjemność żadna.
  • Odpowiedz
@pasta_alla_carbonara: no ja zjeżdzałem zwykłym rometem bez amorów jak miałem 12 lat i ważyłem z 45 kilo;) taka leśna stroma wydma z mnóstwem korzeni przebiegajacych przez sciezke co w sumie symulowalo dobrze górskie warunki. Wszystko mi od tych zjazdów poodpadało z niego, światła, badziewna przerzutka, hamulce. Potem hamowalem pedałami już;)
  • Odpowiedz
To nie są trasy DH, obejdzie się bez full fejsa, ale ochraniacze na kolana mile widziane.

@ujdzie: jak nie ma doświadczenia, to lepiej niech weźmie na pierwszy raz pełną ochronę. Tym bardziej, że w dorosłym życiu zwykła wywrotka spowoduje dłuższe konsekwencje, niż analogiczna za gówniaka ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@goferek: to są niebieskie trasy zaprojektowane pod rodziny z dziećmi, level oczko wyżej niż zrobione na odwal się DDR-y w miastach powiatowych. "Wystroiłeś się jak islamski najemnik..."
  • Odpowiedz
@ujdzie: niebieska jest też Rock'n'rolla w Bielsku albo Hip Hopa Air w Szczyrku, przecież jak się tam rozpędzi albo wyhamuje za bardzo, bo się wystraszy, to mimo że obie niebieskie i da się fajnie złapać flow, to poleci z tego roweru. Raczej lepiej, żeby wstał z kompletem zębów, trochę taniej go to wyjdzie niż implanty. Nie wiem jak w tym Międzygórzu, bo nie byłam, ale sugerowanie się kolorem to nie
  • Odpowiedz
  • 1
dzięki Wam wszystkim za odpowiedzi, tak właśnie zrobię i wezmę pełen zestawik. Nich się śmieją, za stary jestem i w dupie to mam ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@GrubyKociol: +1.

@kurteq Single Jodłów, Ostoja w okolicach Międzygórza świetne na pierwszy raz. Trasy sa wybierane na imprezy integracyjne, takze są łatwe jak większość tego typu tras w Kotlinie Kłodzkiej.
Bike park Czarna Góra lub Srebrna to juz wyższy poziom, gdzie sam sie zaskoczyłem i byłem tylko raz na jednej trasie w każdym z parku xD
  • Odpowiedz