Aktywne Wpisy

RobolChuop +3
Witam. Czy taka bieżnia będzie dobra czy za wolna dla 7-latka który ma za mało ruchu? Syn ma kiepskie wyniki w biegach na czas, jestem ciekaw czy trening na tym by mu pomógł.
https://allegro.pl/oferta/bieznia-elektryczna-domowa-treningowa-pod-lozko-walkingpad-aero-trex-sport-15365406559
#sport #dzieci #rodzicielstwo #fitness
https://allegro.pl/oferta/bieznia-elektryczna-domowa-treningowa-pod-lozko-walkingpad-aero-trex-sport-15365406559
#sport #dzieci #rodzicielstwo #fitness
luke-mat +57

No to wczoraj/dziś Domański pięknie pokazał, jak wygląda inwestowanie w aktywa o podwyższonym ryzyku. Banda pajaców.
Obrazek ukradłem od @maniek74
#gielda #gpw #oki
źródło: 8173e7338ba4906882fbbc8c02128745f2a6c810cdad11c87a603241362ef4cc
PobierzNatomiast pewnie kurs banków odbije, przy czym ja w banki nie wchodziłem bo widząc jak rosną zyski to nietrudno wpaść na pomysł, że to dojna krowa
@Polakmaly85: Dlatego trzeba inwestować globalnie i zwalczać home bias. Przy zdywersyfikowanym portfelu jak coś się odyebie w jakimś 1 kraju (poza USA) to nawet tego w portfelu nie widać.
Niestety idę o zakład dolary przeciw orzechom, że na tym OKI będzie restrykcja, że inwestować można tylko na GPW, a nie na giełdach zagranicznych.
Póki co nastawiam się, że to będzie faktycznie mniejsce, gdzie do 100K mogę zarobić na akcjach bez podatku. Czyli np. wpłacam 50k czekam, aż będzie 100k - sprzedaję i 10k podatku zaoszczędzone.
Tylko w komunikacji rządu jest ogromny dysonans: wchodźcie tłumnie na giełdę, a jak jakiś sektor dobrze zarobi, to wam zetniemy wartość portfela jakimś niezapowiedzianym wcześniej podatkiem z dvpy.
Nic dziwnego, że zagraniczny kapitał ucieka dziś
@ossprime: Sugerujesz aby rząd również nie działał na korzyść gospodarki? Bo wiesz, im lepiej w gospodarce tym spółki mają lepiej, a jak mają lepiej to ich kurs może rosnąć... przez działania rządu. A my nie chcemy aby rząd wpływał na kury spółek.
Do tego dochodzi jeszcze UE. Powinniśmy zobowiązać PE aby nie