Wpis z mikrobloga

Mieszkamy z dziewczyną i 3 letnim synem od 1,5 roku w jednym mieszkaniu i czasami dzieją się dziwne rzeczy ( ͡° ͜ʖ ͡°) ja raczej sceptycznie do tego podchodzę i zawsze staram się to jakoś logicznie wyjaśnić ale trochę tego już było a wczoraj wieczorem byla kolejna “anomalia” i w sumie chciałem poznać wasze zdanie co o tym sądzicie i czy można to jakoś sprawdzić ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Mieszkanie ma 4 pokoje ale większość dzieje się w pokoju syna.
1. Mamy alarm i czujniki w domu które klejone są do okien i odpalają się w razie otwarcia przy włączonym alarmie. Kiedyś wyszliśmy z domu ruszyliśmy samochodem i dosłownie po 300m alarm z aplikacji ze w domu odpalony alarm, zawrotka i wróciłem sprawdzić co się stało. Okazało się że w pokoju syna odpadła czujka klejona do okna. Wtedy wydawało mi się to trochę dziwne ale stwierdziłem że może klej puścił i tyle. Teraz po czasie tych czujek mamy chyba z 12 w domu i żadna nigdy nie puściła, trzyma to strasznie mocno do tego stopnia że jak teraz wymieniałem baterie w innym czujniku to prędzej pękł mi plastik niż oderwał się czujnik od ściany. Wtedy czujnik spadł nawet nie zostawiając kleju a przyklejony w dokładnie tym samym miejscu na stary klej ponownie trzyma okropnie mocno ( ͡° ͜ʖ ͡°)

2. Syn ma czujki światła w pokoju w razie w jakby się obudził to zapalają mu się lampki. Kiedyś lampka po prostu odpadła od ściany tak jak zrobił to czujnik. Stwierdziłem to samo że no cóż zdąża się przykleiłem znowu na ten sam stary klej i znowu to samo, trzyma okropnie mocno od 1,5 roku ( ͡° ͜ʖ ͡°) takich lampek mamy w salonie kuchni i pokoju syna kilka wszystkie trzymają.

3. Ze 2-3 razy w nocy słyszeliśmy jakieś dziwne dźwięki z kuchni jakby ktoś chodził czy uderzał w coś do tego stopnia że dziewczyna się obudziła i obudziła mnie a ja wziąłem pałkę teleskopową i wyszedłem sprawdzić xD

4. Wczoraj wieczorem jak mnie nie było dziewczyna kładąc się spać zostawiła otwarte drzwi synowi do jego pokoju żeby jak się obudzi to ona to słyszała. Robimy tak zawsze i zawsze te drzwi są otwarte. Po jakimś czasie dziewczyna wstała do toalety patrzy a drzwi zamknięte xD nie zamknęły się na zamek ale z w pełni otwartych były praktycznie w 100% przymknięte. Myślałem że po prostu poleciały ale sprawdzałem to dziś każdą pozycję i te drzwi prędzej się otworzą same niż zamkną plus nawet lekko szurają po ziemi ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Oprócz tego czasami lampka na czujnik potrafi się sama zapalić, czyli śpimy przy otwartej sypialni i widzę że odpala się w kuchni czujka ale znowu zrzucam to po prostu na być może wadliwą technikę ? 😅

No i tak zacząłem się zastanawiać o co w tym wszystkim chodzi ( ͡° ʖ̯ ͡°)

#duchy #zjawiskaparanormalne
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Boroborro też mam czujki, nigdy się nie odpaliła w domu żadna lampka, natomiast na zewnątrz miałem co chwile sygnały, okazało się że pająk sobie chodził.
Mieszkasz w domu czy mieszkaniu. Rozumiem że mieszkanie, więc każdy odgłos może być sąsiadem.
Drzwi przeciąg?
Jak się przeprowadziłem do domu, to też słyszałem tyle rzeczy że hej. Większość to pracujący dom, reszta dzieci
  • Odpowiedz
@Boroborro: Mieszkać. Obserwować. Nie upatrywałbym w tych zjawiskach niczego podejrzanego, ot spadło coś przyklejonego, czy drzwi się przymknęły, normalne zjawiska wynikające z losowych wydarzeń. Nie nakręcajcie korby XD
  • Odpowiedz