Wpis z mikrobloga

@EmcePomidor3 warto dodać że tam są gierki w których w danej chwili gra po ~2 miliony osób jednocześnie. A potem macie BF 6 gdzie gra 50k jednocześnie i okrzyknięte jest to jako światowy bestseller
  • Odpowiedz
@Marnosc mowimy o kontekście gdyby te grę osadzić w realiach robloxa była by dobrym sredniaczkiem. Chodzi o pokazanie skali popularności gier i ilości graczy na Roblox, a nie oceny gry samej w sobie
  • Odpowiedz
@EmcePomidor3: Straszna jest ta "gierka". Ilość mikrotransakcji jest tam nieprawdopodobna. Dosłownie co 30s może ci wyskakiwać coś do kupienia, na środku ekranu. W dodatku część popularnych tam gier to są po prostu kopie 1 do 1 innych popularnych gier.
  • Odpowiedz
  • 0
rak, ktorego nie moge zwalczyc u dziecka.

@Bioenergetyk: rozumiem, dla mnie to jest fantastyczne że dzieci mają w dupie grafikę AAA a liczy się zabawa, ile gier typu terraria, dont starve together ma wielką popularność wśród dzieci
  • Odpowiedz
  • 0
Straszna jest ta "gierka". Ilość mikrotransakcji jest tam nieprawdopodobna. Dosłownie co 30s może ci wyskakiwać coś do kupienia, na środku ekranu. W dodatku część popularnych tam gier to są po prostu kopie 1 do 1 innych popularnych gier.

@Tak_masz_racje: czyli to samo co na smartfonach? :X bo kiedyś na smartfonach były gierki potem przyszły dzieci i wszędzie są mikrotransakcje
  • Odpowiedz
  • 0
warto dodac że wiekszosć z tych gierek to kopie mniej lub bardziej popularnych normalnych tytułów które zarabiają na p--------m pomyśle więcej niż oryginalni twórcy

@kromeczek: :) oglądałem jakies 3-4 filmów o dev w roblox i w samych filmach reklamy sklepów np. z assetami do roblox XD czyli przyszły dzieci, przyśli dorośli i jest żer xD jak na smartfonach
  • Odpowiedz
@EmcePomidor3: ta, dosłownie widziałem coś takiego niedawno na tt, że jakieś grupy brudasów z indii sprawdzają co wychodzi na steamie z gier indie i mniej popularnych rzeczy i podrabiają to natychmiast w roblox bo któryś z tych p---------h pomysłów na rogzrywkę moze chwycić i zarobić kupe kasy tam

Logicznym byłoby robiąc gre indie z jakims ciekawym pomysłem zrobić ją także w robloxie xd
  • Odpowiedz
dla mnie to jest fantastyczne że dzieci mają w dupie grafikę AAA a liczy się zabawa, ile gier typu terraria, dont starve together ma wielką popularność wśród dzieci

@EmcePomidor3: gadałem ze swoim ostatnio o tym, kupiłem mu stacjonarny do gier AAA a on gra w gry typu roblox, peak, minecraft, powiedziałem że w to to by mógłby na laptopie pograć, i nie rozumiem czemu go nie ciągnie do ciekawszych, rozbudowanych
  • Odpowiedz
  • 0
i nie rozumiem czemu go nie ciągnie do ciekawszych, rozbudowanych tytułów.

@Yawimaya: a ja rozumiem. multi > single.

dla mnie cs, rocket league, starcraft to trzej królowie gier. potem quake.
  • Odpowiedz