Aktywne Wpisy

Piter1489 +299
Jej rodakom np. trafiło się, że mogą zostać rozerwani na froncie przez granat zrzucony z drona ze styropianu ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#pieklokobiet #blackpill #logikarozowychpaskow
#pieklokobiet #blackpill #logikarozowychpaskow
źródło: 1000011958
Pobierz
kaczoor +136
źródło: temp_file3894560270093818920
Pobierz

#bekazpisu #polityka #energetyka
źródło: 1000018768
PobierzA Niemcy są dla Ciebie autorytetem?
Ustalają to landy, ale nie może być to więcej niż 1000 metrów. Np. w Hambirgu 500, Schleswig-Holstein i część Bawarii 800, Brandenburgia 1000. No i w Niemczech zabudowa jest trochę
@Szalom: Mi tez przeszkadala, zeby zasnac musialem miec idealna cisze, tak idealna, ze radiobudzik mi buczal kondesatorami, o cykajacym zegarku narecznym nawet nie wspomne..... A i musialobyc calkowicie ciemno, swiatlo latarni to noc nie przespana.
To bylo 10 lat temu, teraz mam lodowke 4
To fakt. Stabilne źródła to np.: energetyka węglowa, energetyka jądrowa, energetyka geotermalna.
Zamykam dyskusję.
@Zakrentas: czemu nie może być więcej?
Chyba że akurat zabrakło w Polsce węgla jak parę lat temu. Dokładając magazyny energii do słońca i wiatru dalej jest taniej niż atom i węgiel, nawet nie biorąc kosztów środowiskowych i społecznych energetyki węglowej.
xd można. Chodzi mi o to, że można stawiać wiatraki nie bliżej niż 1000 metrów od zabudowań mieszkalnych, a landy mogą (i to często robią) ten minimalny dystans zmniejszyć.
@Zakrentas: no i gdzie to obalenie? Głośność dźwięku to nie jedyny i nie główny parametr uciążliwości. Dla przykładu niech posłuży już ta lodówka z wykresu. Są takie przy których spać mogę, a sa i takie przy ktorych mozna dostac p-------a.
Mieszkam w BE, bylem przy takich wiatrakach i sa uciazliwe. Ofc lepsze to niz ferma świń, ale ...
@Zakrentas: to czemu napisałeś że nie może być więcej niż 1000?
@Zakrentas: sorry ale szum wiatru, liści czy deszczu jest naturalnym hałasem do którego ludzie są w naturalny sposób zaadaptowani drogą ewolucji. Szum wiatraków, ruchu ulicznego, disco polo u sąsiada nie jest naturalnym szumem i zupełnie inaczej wpływa na psychikę ludzką. Co najgorsze, nawet jak komuś to "nie przeszkadza" i już tego "nie słyszy bo się