Aktywne Wpisy

Hamza +149
#heheszki #bekazpalaczy #humorobrazkowy
zawsze mnie bawią palacze, którzy są tak uzależnieni od jarania, że psychicznie nie dają rady nie jarać szluga przez kilka godzin
zawsze mnie bawią palacze, którzy są tak uzależnieni od jarania, że psychicznie nie dają rady nie jarać szluga przez kilka godzin
źródło: PAL1
Pobierz
bizonsky +23
Tydzień jestem w Chinach i już jestem przekonany że wygrali wyścig o wszystko.
Wiadomo lekko wieje komuną i monitoring masz nawet w dupie 24/7 ale i tak to co osiągnęli do tej pory w porównaniu z jakimkolwiek innym krajem biorąc pod uwagę całą skalę tego kraju jest po prostu niesamowite.
Infrastruktura drogowa to jest jakieś jedno wielkie XD kto to wszystko wybudował i kiedy ( ಠ_
Wiadomo lekko wieje komuną i monitoring masz nawet w dupie 24/7 ale i tak to co osiągnęli do tej pory w porównaniu z jakimkolwiek innym krajem biorąc pod uwagę całą skalę tego kraju jest po prostu niesamowite.
Infrastruktura drogowa to jest jakieś jedno wielkie XD kto to wszystko wybudował i kiedy ( ಠ_
źródło: temp_file3217830080291009896
Pobierz

#bekazpisu #polityka #energetyka
źródło: 1000018768
Pobierzźródło: 1000018765
Pobierzźródło: 1000018759
PobierzCiekawe dane, ale jakby nie patrzeć chyba w liczbach absolutnych?
Gdyby wiatraków było tyle ile domów czy bloków mogłoby to wyglądać inaczej.
To sobie pomnóż razy 1000 i dalej wyjdzie 3 razy mniej niż w wyniku zderzeń z samochodami.
Nie będzie "tyle wiatraków, ile domów", bo małe, przydomowe wiatraki są za niskie by generować efektywnie prąd.
źródło: 1000018769
PobierzWiadomo, ale tak dla uczciwości powinno być podawane na 100 tysi, i w ogóle ze szczegółami, gdzie to mierzono i jak.
Swoją drogą, sierściuchy czynią niezłą r--ź, mam kilka budek/gniazd w ogrodzie i nieraz musiałem odganiać jakiegoś kota z sąsiedztwa. XD
Ten wykres jest akurat z d--y.
To LCOE przy atomie uwzględnia albo koszt budowy rzędu 100 mld USD/1500 MW albo finansowanie na 60 lat w Providencie
@boqaz: wiem, tylko po co wydawać te kasę na wiatraki zamiast id razu na coś stałego energetycznego. Znaczy znam.odpowiedz, ktoś ze znajomych musi zarobić, a im więcej osób po drodze tym lepiej.
Atom już budujemy od poprzednich rządów pelo. I dalej jest budowany, bo na tym znajomi nie zarobią. Ale za to prezesi od atomu itp. ciągną kasę od ponad
@Gozd: Panie, ale dziedziczenie winy to w Korei Północnej, a nie w cywilizowanym świecie. Jak te dzieci komuchów faktycznie cos zawinily to spoko, nie zatrudnac, ale jezeli ich jedyna wina jest bycie czyims synem czy