Aktywne Wpisy
Słuchajcie mam taki problem mama nie pozwala mi zostawać na na noc do dziewczyny może by nie było w tym nic dziwnego, gdyby nie to że za kilka miesięcy kończę 35 lat. Ona mieszka 150 km ode mnie i i nawet nie opłaca się wracać czasami, ale specjalnie jadę do domu zamiast zostać u Niej, bo mama wydzwania. Teraz byłem w sobotę i specjalnie wracałem do domu żeby rano w niedziele znowu

SystemHalted2_0 +192
źródło: temp_file5157770095813042508
Pobierz

#polityka
ale okazuje się że jest to manipulacja, manipulacja, oraz -
Firmy planujące budowę farm wiatrowych przeprowadzają szczegółowe analizy cienia stroboskopowego. Na podstawie tych analiz turbiny są lokalizowane w taki sposób, aby zminimalizować wpływ na okoliczne domy.
Dodatkowo, nowoczesne turbiny wiatrowe często są wyposażone w systemy, które automatycznie wyłączają turbinę na krótki czas, gdy cień stroboskopowy osiąga określony poziom natężenia lub trwa przez ustalony czas w danym miejscu. Dzięki temu zjawisko to jest
A gdzie widzisz manipulację w moim poście? Wskazałem konkretne zjawisko które istnieje i jest uciążliwe.
Czy w Polsce są określone normy które wskazują jakie jest dopuszalne migotanie wywołane przez turbinę?
Czy analizy badające wpływ światła stroboskopowego sprawdzane są tylko dla okolicznych zabudowań?
Co z działkami budowanymi które nie są jeszcze zabudowane ale są przecież pod zabudowę przeznaczone?
@KrzysztofBossak: ja mówię tu o produkcji prądu. A to, że postawiono na fotowoltaikę to nie bardzo wiem co ma wspólnego z wiatrakami.
Jak ktoś ma w mieszkaniu fotowoltaikę i obniża sobie koszty prądu to mi to lata a wręcz szanuję.
Daj mi teraz
Przecież tak się nie da żyć...
źródło: 1000018765
Pobierz