Aktywne Wpisy

arturo1983 +3
Siema. Przychodze do Was z pytaniem. Od 1,5 roku mieszkam na Filipinach i z moja dziewczyną zakładamy mały biznes polegający na handlu bambusem ( ͡° ͜ʖ ͡°) Szukamy nazwy pod którą zarejestrujemy punkt sprzedaży, może macie jakieś pomysły ( ͡° ͜ʖ ͡°) nazwa musi być po angielsku. Na razie wymyśliłem "Bamboo Bambus" ale nie wiem czy to dobra nazwa hahaha. Jeżeli wykorzystam nazwę to

yet_another_user +292

#polityka
Jak dobrze że w moim powiecie w kuj-pom ludzie mają więcej oleju w głowie. I to nie tylko rzepakowego!
Co prawda ze starości, ale niesmak pozostał.
Ogólnie same urojenia, pompowana do głów propaganda przez siły, które chcą żeby polska była słaba. Polska prawica ma we krwi zdradzanie naszego narodu na rzecz Rosji i dalej to robi
@czemuztak: bo Niemcy na nich zarabiajom!
@MiedzygalaktycznyMors: powiedziały dzbany wożąc dupę VW
Tylko atom jest przyszłością.
Potem jak jest mniej niż np 5-10% problemów to wyłączają turbiny w tych godzinach, dniach itd. A jak nie ma i nie ma działek budowlanych to mogą budowac i tyle.
Warunki wiatrowe - Polska ma jedne z lepszych w Europie warunków dla wiatraków na Bałtyku i całkiem dobre w wielu regionach lądowych (np. północ, centrum). Dlatego inwestorzy stawiają farmy wiatrowe właśnie tu - bo to się opłaca.
Wpływ na wiatr i opady - turbiny pobierają energię z wiatru, ale nie zatrzymują go „na zawsze”. Badania pokazują, że wpływ na pogodę jest minimalny i lokalny - nie ma
Najbardziej niekotrzystny efekt to chyba kwestia występowania tzw. światła stroboskopowego w okolicy turbin.