Aktywne Wpisy
wpt1 +13
#izrael blisko 3/4 palestyńczyków poparło ludobójczy atak na izraelskich cywilów 7.10.Inne badanie pokazało że aż 95% nie widziało w nim zbrodni wojennej.Dlatego ten faszystowski,terrorystyczny palestyński twór niedługo zniknie.
źródło: GJI8YNpXcAA87dZ
Pobierz
lskx +4
#raportzpanstwasrodka
Co tam u Dezinwestora Tajemniczego? Ktoś ma jakieś przecieki?
Był moim faworytem do rozkręcenia uniwersum, a to tylko w----ł 100k PLN i się zawinął? Lipa.
Co tam u Dezinwestora Tajemniczego? Ktoś ma jakieś przecieki?
Był moim faworytem do rozkręcenia uniwersum, a to tylko w----ł 100k PLN i się zawinął? Lipa.
źródło: ChatGPT Image 5 wrz 2025, 02_49_25
Pobierz

Będąc jedynakiem traktowałem go niemal jak swojego brata, czasami pytałem mamy czy Dawid może przyjść do nas zjeść z nami obiad, mama wtedy często nie wypuszczała go z pustymi rękami i pakowała mu jeszcze jakieś ubrania, czy owoce i warzywa. Lubiła go, pomimo początkowych obaw związanych z historią w jego rodzinie. Jego dziadek to też był złoty człowiek, robił co mógł żeby wychować go na porządnego faceta. Kiedy dziadek Dawida zmarł, ten trafił do domu dziecka. Mieliśmy 12 lat.
Zobaczyłem go 6 lat później, kiedy wrócił do mieszkania po dziadku. Od jego powrotu kilka razy rozmawialiśmy, pytałem się co się z nim działo. Był rozbiegany, zniszczony. Mówił o wyjeździe do Holandii. Widziałem, że bidul go zmienił. Potem zauważyłem, że zaczął się kręcić z elementem na moim osiedlu, gdzie przesiadywał m.in. przy źródełku gdzie parę lat wcześniej wrzucaliśmy żaby i tam chlał i się narkotyzował. Po jakimś czasie Dawid wyparował, złapała go policja z jakimiś białymi specyfikami.
Od tamtego czasu minęło 15 lat a ja więcej go nie widziałem, aż wczoraj kiedy rozmawiałem z mamą, ta powiedziała mi że Dawid nie żyje- powiesił się na szkolnym boisku na poprzeczce bramki, gdzie kiedyś razem harataliśmy w gałę. To dla mnie gorzka lekcja, że czasem nawet najlepsze serce i chęci nie wystarczą, żeby ktoś uciekł od demonów, które go dopadły. Dla Dawida życie napisało scenariusz, z którego nie potrafił się wydostać.
R.I.P.
#gorzkiezale
Są osoby, które niezależnie od sytuacji życiowej mają ciągoty do spoufalania się z degeneratami i trzeba by zapytać kogoś biegłego w temacie z czego to może wynikać.
Ja zawsze odcinałem się od ludzi, których postępowanie może sprawić mi kłopoty, bo nie chcę płacić za czyjś lekkomyślność i cwaniactwo szczególnie gdy nawet nic
Ok, powiem im.
Ja nie zaprzeczę że w większości masz rację - pytanie tylko jakie proponujesz rozwiązanie problemu. Bo twój ton wypowiedzi świadczy o tym że trzeba zaakceptować to co nam dał los i koniec. Jest stacja gowniana? No trudno! Trzeba się w tej dupie dobrze urządzić i doczekać swych dni.
Moje podejście jest takie że trzeba próbować coś zmienić, cały czas - dopóki nie