Wpis z mikrobloga

@dqdq1: Słynna rosyjska głębia strategiczna i rozproszony przemysł działa przeciw nim samym xd.

Jak oni mają chronić wszystko, jak część zakładów na Kamczatce, cześć w na Syberii, trochę pod Uralem, kilka w Rosji właściwej, parę w Kaukazie.

A jeszcze Moskwę trzeba obstawić, rafinerie r-------e po całej federacji, Krym i most w Kerczu, nie rozwodząc się już nad ochroną sił walczących w Donbasie i portów.
  • Odpowiedz
@washington k---a co pół roku Ukraińcy coś robią konkretnego, ostatni był atak na lotniska pajęczyną. Czekam na te rakiety jak na wiosnę . Mam nadzieję że to będzie kolejny krok milowy
  • Odpowiedz
@Icouldbeyourmom: było kilka takich wpadek. Gdzieś po roku wojny Ukraińscy dziennikarze nagrali materiał z zakładu przywracającego ruskie zdobyczne pojazdy do służby w Ukr wojsku.

Materiał poszedł. Poniósł się szeroko i był tak zmontowany, że ruski go zlokalizowali i uśmiechnięty pan z wywiadu, który opowiadał o swojej pracy, został wyniesiony z gruzowiska tydzień później nogami do przodu.

Teraz ewidentnie dbają teraz lepiej o bezpieczeństwo, ale i tak stres musi być wielki.
  • Odpowiedz
@polak-p:
Taki jeden znany na YT polaczek zrobił materiał przy szpitalu jak dobrze pamiętam i chodził kretyn z kamerą.
Jakiś czas później ruscy rozwalili ten szpital przez tego debila.

Jakby ktoś wiedział co to za typ to dajcie o nim wpis. Ja tylko zapamiętałem jego głupią mordę.
  • Odpowiedz
@Protectorx: Wzięli się za to ostro, jak cywile w Kijowie robili sobie lajfy, nagrywając baterie patriotów oddających salwę, a 15 minut późnej w te patrioty leciały już kindżały, bo ruski wywiad sobie nakierował rakiety na podstawie tych lajfów.

Tam jakieś poje*anie wysokie wyroki leciały. 10 lat chyba dla jakiejś 22 letniej Swietłany.
  • Odpowiedz