Aktywne Wpisy

Bill_Kilgore +1316
źródło: 1000059447
Pobierz
mirko_anonim +8
✨️ Jak poradzić sobie z problemami w związku z osobą chorującą na nerwicę? Ⓘ
Cześć, od roku jestem w związku z dziewczyną, ma 22 lata, ona choruje na nerwicę lękową.
Mieszka w jednym mieszkaniu w bloku z rodzicami i dziadkami, dowiedziałem się o tym po kilku miesiącach związku. Jej rodzice mają kasę na własne mieszkanie, a z tego co wiem jej ojciec kiedyś nalegał na kupno mieszkania, jej mama nigdy się nie wyprowadziła.
Problem
Cześć, od roku jestem w związku z dziewczyną, ma 22 lata, ona choruje na nerwicę lękową.
Mieszka w jednym mieszkaniu w bloku z rodzicami i dziadkami, dowiedziałem się o tym po kilku miesiącach związku. Jej rodzice mają kasę na własne mieszkanie, a z tego co wiem jej ojciec kiedyś nalegał na kupno mieszkania, jej mama nigdy się nie wyprowadziła.
Problem

Lepiej odmówić przyjęcia paczki i wtedy wróci do nadawcy a ja dostanę zwrot kasy? czy odebrać paczkę i zwrócić na własną rękę (będę miał wtedy numer śledzenia kiedy paczka dotrze do sklepu)?
Czy to jeden kij i wyjdzie na to samo i szkoda zachodu?(ʘ‿ʘ) #dhl #kurier #paczka #aliexpress #kiciochpyta
źródło: Zdjęcie z biblioteki
PobierzLepiej odmówić przyjęcia paczki - nie ponosisz wtedy kosztów zwrotu. Zwrot pieniędzy przysługuje Ci z tytułu prawa do odstąpienia od umowy zawartej na odległość, nawet jeśli sklep już wysłał paczkę.
W razie ew. problemów (np. sklep nie chce zwrócić pieniędzy) zgłoś spór przez Aliexpress, a jako dowód podaj numer przesyłki i screen statusu „odmowa odbioru/zwrot do nadawcy”.
Sprzedawca widzi tego, że w apce firmy kurierskiej klikałeś, że rezygnujesz z przesyłki. To wyłącznie informacja dla kuriera, który będzie doręczał przesyłke.
A nieodebranie przesyłki nie jest tożsame z odstąpieniem od umowy. Towar nadal jest twoją własnością, a to że paczka wróci do sprzedawcy, nie ma najmniejszego znaczenia.
Tylko pamiętaj że sprzedawca może odliczyć od zwracanej kwoty, koszt przesyłki powrotnej.