Wpis z mikrobloga

@slawek887:

I żebyś potem nie płakał, że nie punktowałem poszczególnych zdań - zapomniałeś jakoś uzasadnić te wymysły, nie podałeś żadnych źródeł, żadnych argumentów poza jakimiś swoimi wnioskami. Z czymś takim się nie dyskutuje.

Ale nie wypunktowałeś. Przyszedłeś, obraziłeś, poszedłeś. Mogłeś sam dać dowody przeciw na każdy z moich punktów. Nie zrobiłeś tego i wykazałeś się
  • Odpowiedz
Mogłeś sam dać dowody przeciw na każdy z moich punktów. Nie zrobiłeś tego i wykazałeś się pogardą.

@ruda_stuleja: Przecież to Ty napisałeś ten wysryw, na Tobie leży ciężar dowodu

Skąd teraz pomysł, że ja mam jakikolwiek powód dyskutować z
  • Odpowiedz
@slawek887:

Przecież to Ty napisałeś ten wysryw, na Tobie leży ciężar dowodu

Co uważasz, że jest konieczne udowodnienia z tego co napisałem a ty nazwałeś wysrywem, tak jakby twoje posty były cokolwiek więcej
  • Odpowiedz
Co uważasz, że jest konieczne udowodnienia z tego co napisałem a ty nazwałeś wysrywem, tak jakby twoje posty były cokolwiek więcej warte?

@ruda_stuleja: To Ty dzwonisz. Ja się nie wychylam w internecie z takimi przemyśleniami, jeśli nie jestem w stanie ich udowodnić albo wykazać.

Jest to zwykłe
  • Odpowiedz
@slawek887:
No w końcu. Pominę wszystkie te twoje wcześniejsze teksty, skoro nazywamy sobie tego typu opinie po prostu wysrywami i przejdę od razu do pytań. Trochę to zajmie, nie wiem czy na wszystkie pytania będę w stanie odpowiedzieć od razu, bo też nie mam tyle czasu i będę pisał mocno po krótce korzystając z zbioru publikacji jaki zebrałem, a który jest dostępny również online. Mam nadzieję że wystarczy :)

1. Jakie
  • Odpowiedz
@ruda_stuleja: masz problem z czytaniem? Przecież Ty na to pytanie nie odpowiedziałeś ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Jakie to są archaiczne metody myśliwych bez praktycznej metodyki, a jakie Twoje niearchaiczne metody z praktyczną metodyką, dzięki którym Twoje konkretne wyliczenia (masz takie, prawda?) stoją w sprzeczności z myśliwskimi.

wrzuciłeś w googla zapytanie o metody liczenia zwierząt, ale nie o to pytałem, tylko o praktykę - w czym konkretnie
  • Odpowiedz
@slawek887
No to wychodzi że nawet tego nie spróbowałeś przeczytać, bo wszystko tam napisałem i wytłumaczyłem dając odnośniki do badań, które są przykładami praktycznymi na potwierdzenie.

Szkoda, choć to potwierdza moje pierwotne założenie, że nie warto z tobą dyskutować. Jednak liczyłem że chociaż spróbujesz. No trudno.
  • Odpowiedz
@ruda_stuleja: Ale ja pytałem o to, ile taki pan Zenek myśliwy z brzuchem mówi, że w Polsce jest dzików, ale ile mówisz Ty, skoro jesteś taki pewny, że pan Zenek nie ma racji. Nie wiem, jak prościej to pytanie zredagować, żebyś przestał lać wodę. I nadal tego nie wiemy - Możdżonek w wywiadzie podawał konkretne liczby zwierzyny, na którą polują - chcę znać Twoją opinię i Twoje liczby.

Szkoda, choć
  • Odpowiedz
@slawek887:

Ale ja pytałem o to, ile taki pan Zenek myśliwy z brzuchem mówi, że w Polsce jest dzików, ale ile mówisz Ty, skoro jesteś taki pewny, że pan Zenek nie ma racji

Przecież podał Ci kilka źródeł które mogą sugerować, że metody myśliwskie nie są dokładne. Nawet nie czytam ich aż tak dokładnie bo ja nie o tym. Podał też alternatywne metody.
Na co Ty odpowiadasz, że on ma sam
  • Odpowiedz
@planche: wyżej już napisałem jaką zastosował metodę pseudodyskusji, czytaj co komentujesz.

Tak, oczekuję konkretnych liczb, bo on wprost stwierdził, że myśliwi to źle liczą. Skoro tak, to oczekuję konkretów, a nie mglistego p---------a, że może, potencjalnie, bo badania gdzie indziej.

Póki co więc, tamten chłop napisał kilka ścian tekstu tak naprawdę o niczym. Problem dotyczy konkretnej sprawy, a nie akademickiej dyskusji.
  • Odpowiedz
@planche
Dlatego odpuściłem dalszą dyskusje. Jeżeli z tego co napisałem nic nie wyniósł to obawiam się że no sukcesu tu nie osiągnę.

Aktualnie robię badania z liczeń kopytnych właśnie z wykorzystaniem fotopulapek. 7 kompleksów leśnych, razem mocno ponad tysiąc km2. Po ok 55 fotopulapek na kompleks. Bawię się już tak 3 lata, aktualnie jestem dopiero w trakcie robienia datasetu.
A w Polsce jest ok. 95 tyś km2.

Na plus że da
  • Odpowiedz
@ruda_stuleja:

Dlatego odpuściłem dalszą dyskusje. Jeżeli z tego co napisałem nic nie wyniósł to obawiam się że no sukcesu tu nie osiągnę.

Odpuściłeś dyskusję, bo nie umiesz odpowiedzieć na pytanie, a Twoje lanie wody zostało
  • Odpowiedz