Aktywne Wpisy

źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
KjatanSveisson +30
#perfumy
Mija dziś dokładnie 6 lat od kad zacząłem się poważnie interesować perfumami. W liczbach to będą 802 przewąchane zapachy, 2290 globali, miliony flakonów i drugie tyle dekanatów. Na naszym tagu od praktycznie samego początku, sumiennie spisuje kronikę. Czasem się zastanawiam jaki miałbym samochód gdybym jednak nie wydawał na moją kolekcję, a potem myślę że jednak lubię te hobby mimo tak wielu wkurzających aspektów w postaci projekcji wody z kranu
Mija dziś dokładnie 6 lat od kad zacząłem się poważnie interesować perfumami. W liczbach to będą 802 przewąchane zapachy, 2290 globali, miliony flakonów i drugie tyle dekanatów. Na naszym tagu od praktycznie samego początku, sumiennie spisuje kronikę. Czasem się zastanawiam jaki miałbym samochód gdybym jednak nie wydawał na moją kolekcję, a potem myślę że jednak lubię te hobby mimo tak wielu wkurzających aspektów w postaci projekcji wody z kranu
źródło: 1000002016
Pobierz

#bekazlewactwa #lewackalogika #kanalzero
Ale nie wypunktowałeś. Przyszedłeś, obraziłeś, poszedłeś. Mogłeś sam dać dowody przeciw na każdy z moich punktów. Nie zrobiłeś tego i wykazałeś się
@ruda_stuleja: Przecież to Ty napisałeś ten wysryw, na Tobie leży ciężar dowodu
Można nie lubić Mazurka, ale on takich okazji nie przesypia.
Co uważasz, że jest konieczne udowodnienia z tego co napisałem a ty nazwałeś wysrywem, tak jakby twoje posty były cokolwiek więcej
@ruda_stuleja: To Ty dzwonisz. Ja się nie wychylam w internecie z takimi przemyśleniami, jeśli nie jestem w stanie ich udowodnić albo wykazać.
No w końcu. Pominę wszystkie te twoje wcześniejsze teksty, skoro nazywamy sobie tego typu opinie po prostu wysrywami i przejdę od razu do pytań. Trochę to zajmie, nie wiem czy na wszystkie pytania będę w stanie odpowiedzieć od razu, bo też nie mam tyle czasu i będę pisał mocno po krótce korzystając z zbioru publikacji jaki zebrałem, a który jest dostępny również online. Mam nadzieję że wystarczy :)
1. Jakie
wrzuciłeś w googla zapytanie o metody liczenia zwierząt, ale nie o to pytałem, tylko o praktykę - w czym konkretnie
No to wychodzi że nawet tego nie spróbowałeś przeczytać, bo wszystko tam napisałem i wytłumaczyłem dając odnośniki do badań, które są przykładami praktycznymi na potwierdzenie.
Szkoda, choć to potwierdza moje pierwotne założenie, że nie warto z tobą dyskutować. Jednak liczyłem że chociaż spróbujesz. No trudno.
Przecież podał Ci kilka źródeł które mogą sugerować, że metody myśliwskie nie są dokładne. Nawet nie czytam ich aż tak dokładnie bo ja nie o tym. Podał też alternatywne metody.
Na co Ty odpowiadasz, że on ma sam
Tak, oczekuję konkretnych liczb, bo on wprost stwierdził, że myśliwi to źle liczą. Skoro tak, to oczekuję konkretów, a nie mglistego p---------a, że może, potencjalnie, bo badania gdzie indziej.
Póki co więc, tamten chłop napisał kilka ścian tekstu tak naprawdę o niczym. Problem dotyczy konkretnej sprawy, a nie akademickiej dyskusji.
Dlatego odpuściłem dalszą dyskusje. Jeżeli z tego co napisałem nic nie wyniósł to obawiam się że no sukcesu tu nie osiągnę.
Aktualnie robię badania z liczeń kopytnych właśnie z wykorzystaniem fotopulapek. 7 kompleksów leśnych, razem mocno ponad tysiąc km2. Po ok 55 fotopulapek na kompleks. Bawię się już tak 3 lata, aktualnie jestem dopiero w trakcie robienia datasetu.
A w Polsce jest ok. 95 tyś km2.
Na plus że da
Odpuściłeś dyskusję, bo nie umiesz odpowiedzieć na pytanie, a Twoje lanie wody zostało