Wpis z mikrobloga

@moze_sie_przyda no to skoro niezdolne do samodzielnego życia zwierzę może zostać zabite to dlaczego płód nie może zostać zabity, bo różni się od zwierzęcia tym, że nie jest w stanie samodzielnie żyć?
  • Odpowiedz
@smutny_kojot: Oczywiście prawaki uhahane, że lewak zaorany. Szkoda tylko, że aborcjonistki nie robią tego hobbystycznie w ramach rekreacji, nie nazywają tego piękną tradycją i obcowaniem z naturą, nie robią sobie zdjęć z martwymi płodami ani nie smarują sobie twarzy ich krwią.
  • Odpowiedz
  • 0
@ruda_stuleja: Kontrolowany odstrzał zwierząt jest dla ich własnego dobra. To nie jest żadne zabijanie tylko regulacja populacji, aby ochronić inne gatunki. To że istnieje wokół tego jakaś subkultura i obrządki, niczego nie zmienia w sensie i zamyśle tych działań. Myśliwi to nie kłusownicy i okazują zwierzętom dużo większy szacunek niż chociażby pracownicy masarni wieprzowince z twojego talerza.
  • Odpowiedz
@smutny_kojot:

Kontrolowany odstrzał zwierząt jest dla ich własnego dobra.

Słowo klucz. Kontrolowany. Myśliwi nie wiedzą ile jest danych zwierząt. Ich szacunki są oparte o bardzo archaiczne metody i bez praktycznej
  • Odpowiedz
  • 0
@smutny_kojot żukosia raczej nie jest najostrzejszą kredką w piórniku, mogła to bardzo łatwo odbić w Mazurka, raczej brakło umiejętności szybkiej riposty
  • Odpowiedz
ale ja jestem ekologiem behawioralnym z zawodu.

@ruda_stuleja: Albo kłamiesz albo (co gorsza) naprawdę kimś takim jesteś i tworzysz wysrywy, jak ten powyżej. Idźcie sobie z Żukowską razem masturbować się do emocjonalnych gadek, które nie rozwiązują żadnego problemu, a na celu mają jedynie wywołanie awantury. Ha tfu.

I żebyś potem nie płakał, że nie punktowałem poszczególnych zdań - zapomniałeś jakoś uzasadnić te wymysły, nie podałeś żadnych źródeł, żadnych argumentów poza
  • Odpowiedz