Wpis z mikrobloga

Mój #niebieskipasek nosi aparaty słuchowe, które najlepiej współpracują z systemem od #iphone (a zawsze miał same androidy). Kupiłam mu prezent (bo sam by zwlekał z kupnem) i #czujedobrzeczlowiek bo teraz będzie słyszał w aparatach rozmówce z telefonu i muzyka też będzie mu szła prosto do aparatów słuchowych () jaram się mega i pozdrawiam wykopków
White_Magpie - Mój #niebieskipasek nosi aparaty słuchowe, które najlepiej współpracuj...

źródło: temp_file1880828053539591140

Pobierz
  • 65
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Malganis882 a widzisz, on brał je 4 czy 5 lat temu chyba ze średniej półki. Nie wiem nawet czy te droższe miały wtedy te bajery na andka. Na rynku jest niby connectclip co pozwala łączyć się z andkami, ale jak miałam brać osobno jedno i drugie to wolałam już kupić jedno. Zobaczymy po czasie czy to była dobra decyzja
  • Odpowiedz
@White_Magpie: Nie najlepiej współpracuje, tylko aparaty są "Made for Iphone" (mówię o firmie aparatów Oticon) I mają opracowany specjalny protokół bluetooth, a także rozwiniętą funcjonalność na telefonie Iphone. Co prawda moża połączyć je z androidem, ale potrzebny jest specjalny adapter, lub telefon z androidem obsługujący protokół/profil bluetooth ASHA

I jako użytkownik powiem, że sprawdza się to świetnie. Czy oglądanie, słuchanie muzyki itd. Rozmowy telefoniczne to bajka. Z tym, że ja mam
  • Odpowiedz
@Malganis882 I w sumie z całej palety Oticona masz Zircona, bo one obsługują Androida, ale tylko te które mają protokół ASHA, więc starsze Androidy tego nie obsłużą. Bo cała reszta Oticonów jest pod iphona, bądź musisz mieć ConectClipa aby w pełni łączyć się z androidem
  • Odpowiedz
  • 1
@Qnioo

@White_Magpie: Nie najlepiej współpracuje, tylko aparaty są "Made for Iphone" (mówię o firmie aparatów Oticon) I mają opracowany specjalny protokół bluetooth, a także rozwiniętą funcjonalność na telefonie Iphone. Co prawda moża połączyć je z androidem, ale potrzebny jest specjalny adapter, lub telefon z androidem obsługujący protokół/profil bluetooth ASHA

Panie ja jestem prosta baba ze wsi i nie znam się na technolodżi ( ͡º ͜ʖ͡º) grunt, że działa
  • Odpowiedz
@White_Magpie: Generalnie te "oryginalne oticon" i te w action, to ten sam producent (Rayovac/energizer). Choć ostatnio zamiast tego były z Varty. Ale to jeden kij, byleby model baterii pasował do aparatu
  • Odpowiedz
  • 1
@Malganis882 Aparaty słuchowe brałem w 2020 roku przed 26 rokiem życia jak jest większa dotacja z PFRON i NFZ, próbowałem się łączyć z androidami które mają protokół ASHA i niestety nie jest kompatybilne, w iPhone wszystko działa bez aplikacji oticon, jak słuchawki bluetooth
  • Odpowiedz
  • 1
@ho_rzel w 2020 roku tylko niektóre modele z przedziału cenowego 10-15k działały na androidzie bez zewnętrznych adapterów, mnie nie było stać na takie to wziąłem coś ze średniej półki która właśnie łączy się bez problemów z iPhone a to moja już 3 para z oticona to miałem zaufanie do tej firmy
  • Odpowiedz
  • 1
@feevcio Zauważyłem że live listen działa dobrze bez etui, w etui jak jest telefon to zbiera szmery z dotykania obudowy i "klepania" w ekran
  • Odpowiedz