@JaTuTylkoNaMoment: to by musiało być na każdym. milka orzechowa ma już 80g btw, coca cola i pepsi wycofały litrówki i są tylko 0.85l itd najlepsze ostatnio były jakieś pulpety które do niedawna miały 700g i napis "porcja dla 2 osób" a teraz 650g i już tylko "duża porcja" XD kto robi w spożywce ten się w cyrku nie śmieje, w ogóle nigdy się nie śmieje tak naprawdę
@JaTuTylkoNaMoment: Ostatnimi czasy przeprosiłem się z czekoladami marketowymi. Nie ma prestiżu i smaku Milki czy innych lepszych, ale i tak jest do opitolenia naraz w ciągu godziny. A kosztuje 3,99 za nadal 100g.
@JaTuTylkoNaMoment ostatnio parówki berlinki zmniejszyli, kajzerka w żabce. Jak tylko widzę że szeroko dostępny produkt znika na kilka dni/tygodni, to już wiadomo że wróci z mniejszą gramaturą
@eSUBA94: Po pierwsze, to prawie połowa Polaków to wtórni analfabeci i nawet nie rozumieją tego, co czytają. Dlatego próżny jest trud w uświadamianiu tych ludzi bo to zwyczajnie idioci.
@eSUBA94: ba, są ludzie którzy się że ma kłócili że downsizing występuje, bo ludzie jako klienci chcą tego i kupują te mniejsze opakowania.
Piękny mi wybór jak po prostu zamieniają jedną gramaturę drugą i nie mogę wybrać że chce starą ilość drożej, tylko mój wybór się zamyka na kup mniej albo wcale.
A potem jednak do przepisu zamiast jednego starego opakowania
@JaTuTylkoNaMoment: jakby jeszcze zmieniali co miesiąc, to ok. Jak kupujesz regularnie produkt, to nie widzisz, że go 20% ubyło i nigdy nie czytasz etykiety? Niektórzy się z USA śmieją, a najwidoczniej tego potrzebują - informacji, że telefonu nie ładuje się w mikrofalowce xD
Aż sprawdziłem, bo te 40% wydają się nieprawdopodobne, ale okazuje się, że wg niektórych badań jest jeszcze gorzej xD
@tasiemiec_z_niemiec: jak coś to ja nadal nie wierze nawet jak pisałem i tobie teraz odpisuje ale powiem ci tak jestem rolnikiem, jeżdżę dużo po ludziach, miasteczkach, gminach i widzę to niemal codziennie ZERO TOTALNEGO POJĘCIA O NICZYM, podsuwasz im umowy które składają się z 6 zdań capslockiem i nic, nie umieją
Po pierwsze, to prawie połowa Polaków to wtórni analfabeci i nawet nie rozumieją tego, co czytają. Dlatego próżny jest trud w uświadamianiu tych ludzi bo to zwyczajnie idioci.
@Serniczek_Szatana: tak widziałem ten test z fejkowym tekstem od pani w przedszkolu która wysyła wiadomość o dniu pluszaka do rodziców - dużo z nich NIE ZROZUMIAŁO CO CHCE PANI WYCHOWAWCZYNI...
#januszebiznesu #jedzenie #downsizing #zakupy
źródło: temp_file6548589595399938734
Pobierznajlepsze ostatnio były jakieś pulpety które do niedawna miały 700g i napis "porcja dla 2 osób" a teraz 650g i już tylko "duża porcja" XD kto robi w spożywce ten się w cyrku nie śmieje, w ogóle nigdy się nie śmieje tak naprawdę
co z tego że uokik by u nas taką akcje przeprowadził
typowy polak podpisując umowe nie widzi różnicy między 36 a 24 miesięcy
40% polaków nie wie co to VAT i kiedy go płaci
źródło: bb
Pobierz@onepnch: ostatnio kupiłem Fantę 1 litr.
@eSUBA94: ba, są ludzie którzy się że ma kłócili że downsizing występuje, bo ludzie jako klienci chcą tego i kupują te mniejsze opakowania.
Piękny mi wybór jak po prostu zamieniają jedną gramaturę drugą i nie mogę wybrać że chce starą ilość drożej, tylko mój wybór się zamyka na kup mniej albo wcale.
A potem jednak do przepisu zamiast jednego starego opakowania
To jest fejk/nieprawda
źródło: ROK2
Pobierz@JaTuTylkoNaMoment: jakby jeszcze zmieniali co miesiąc, to ok. Jak kupujesz regularnie produkt, to nie widzisz, że go 20% ubyło i nigdy nie czytasz etykiety?
Niektórzy się z USA śmieją, a najwidoczniej tego potrzebują - informacji, że telefonu nie ładuje się w mikrofalowce xD
@eSUBA94: wycofać nie wycofały całkowicie, ale sporo trudniej je dostać
@tasiemiec_z_niemiec: jak coś to ja nadal nie wierze nawet jak pisałem i tobie teraz odpisuje
ale powiem ci tak jestem rolnikiem, jeżdżę dużo po ludziach, miasteczkach, gminach i widzę to niemal codziennie
ZERO TOTALNEGO POJĘCIA O NICZYM, podsuwasz im umowy które składają się z 6 zdań capslockiem i nic, nie umieją
@Serniczek_Szatana: tak widziałem ten test z fejkowym tekstem od pani w przedszkolu która wysyła wiadomość o dniu pluszaka do rodziców - dużo z nich NIE ZROZUMIAŁO CO CHCE PANI WYCHOWAWCZYNI...