Wpis z mikrobloga

Chryste Panie ale weszło narzekanie po konfie gamescomu. Że słabe, że srakie, że gejowe, że nie takie, a w ogóle to mi granie nie sprawia już frajdy od 10 lat i branża ssie.
Skąd w was tyle frustracji? Nie myśleliście o np. przerzuceniu się z grania na czytanie książek?

#gry #gamescom
  • 34
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@orgin246 no dla mnie ujowe gry były na tej prezentacji co mam piać z zachwytu

I wcale nie musze odpuszczać grania bo jest zapowiedzianych wiele świetlnych gier których poprostu nie było na konferencji.
  • Odpowiedz
@orgin246: mam odwrotnie, całkiem niezłe otwarcie. Valor Mortis, Project Spectrum, Black Myth 2, Silent Hill f, Cronos, Zero Parades, cult od the lamb dlc. Jest na co czekać, a lada moment: 14.30 pokaz gothic remake, 15 konferencja microsoft, 20 future game show i kolejne zwiastuny
  • Odpowiedz
@orgin246: ludzie narzekają dla samego narzekania, sami nie wiedzą czego chcą. Nowe IP w niewyeksploatowanym anturażu? Nie, bo nijakie. Mroczna, klimatyczna gra? Nie, bo generyczne. Lekka, kolorowa? Nie, bo dziecinne. Pixel art? Nie, bo pixele. Realistyczny UE5? Nie, bo wszędzie widzę "te same tekstury i kolory". Fps? Źle. Rpg? Źle. Rts? Nikogo.

Wychodzę z założenia, że jest zainteresowanie grą, jeżeli:

- znane studio, najlepiej ze stajni Sony
-
  • Odpowiedz
@BardGT: Dobrze ujmujesz problem. Spytasz takiego gracza to jakiej gry chce i odpowie, że dobrej xD

Widzę to po sobie i znajomych, że jak człowiek jest otwarty to dziwnym trafem zawsze znajdzie coś naprawdę fajnego dla siebie na pokazach. Niektórzy się w końcu Silksonga doczekali.
  • Odpowiedz
@orgin246: no nie dogodzisz, wymagania publiki rosną, bo poprzeczka coraz wyżej, koszta produkcji również, więc branża nie ma miejsca na ryzyko. Bezpiecznie, średnio i cyk następny projekt. Gry AA zatarły się jako średniaki, a właśnie tam kryje się miejsce na coś "dobrego". Nie będę ściemniał, widzę problem współczesnych gier, ale nie chce z góry wszystkiego skreślać. Nie wiem, abstrachuje trochę, ale może większość graczy ma tak przebodźcowany mózg niskiej jakości
  • Odpowiedz
@orgin246: chlopie, po prostu niektorzy pamietaja ile kiedys wychodzilo gier AAA. i bylo widac progres w jakosci wykonania tych gier. teraz patrze na to co pokazuja i sporo tych gier wyglada gorzej niz gry z 2015 roku. a te anime gry to juz w ogole, jak gry z ps2. motion capture w obecnych czasach to jest jakis kryptonit dla tworcow gier, oni chca wszedzie te zalosne manekiny wciskac.

zobacz jak
SmugglerFan - @orgin246: chlopie, po prostu niektorzy pamietaja ile kiedys wychodzilo...
  • Odpowiedz
Gry AA zatarły się jako średniaki, a właśnie tam kryje się miejsce na coś "dobrego".

@BardGT: nie kazdy fascynuje sie takimi grami jak Alone in the Dark, Banishers: Ghosts of New Eden, Atlas Fallen, Flintlock czy Unknown 9: Awakening. patrzac na wyniki tych gier na steamdb to prawie wszyscy je maja w dupie. a jednoczesnie w dyskusjach o grach ciagle widze jaranie sie tymi crapami AA, wtf xDD

no nie
  • Odpowiedz
chlopie, po prostu niektorzy pamietaja ile kiedys wychodzilo gier AAA. i bylo widac progres w jakosci wykonania tych gier.

@SmugglerFan: Teraz gry AAA też wychodzą. Progresu czysto graficznego już raczej nie zaznasz bo on już przy schyłku PS4 się ujawnił sufit, którego praktycznie nie da się przebić. Zresztą co ja mówię, Crysis 3 wyszedł jeszcze wcześniej i dalej wygląda jak coś nowego. Film znam i są tam odstępy czasem nawet
  • Odpowiedz
Wymieniłeś krapy, gdzie rynek AA może poszczycić się takimi grami jak: Hades, Desperados III, A Plague Tale: Requiem, Lies of P, więc nie powiedziałbym, aby gracze mieli je w dupie.

Gry takie jak Uncharted 4 to są złote strzały

@BardGT: no wlasnie odwrotnie, to te AA ktore wymieniles to sa zlote strzaly. jak gra AAA sie okazuje slaba to sa smieszki z niej, narzekania na upadek gier AAA, memy o tej
  • Odpowiedz
@SmugglerFan: mam inne podejście w kwestii gier AA, ale nie chce mi się przekonywać. Nie mój problem. Lost Legacy to dlc. Odniosłem się tylko do Uncharted, pozostałe singlowe gry Sony to inny temat. To z tego, że rynek azjatycki, bo na ten rynek jest kierowane. Polak splunie, a Japończyk kupi.
Nie wiem gdzie macie oczy, ale graficznie PS4 jest już daleko w tyle
  • Odpowiedz
Lost Legacy to dlc.

@BardGT: jakie dlc, to jest osobna gra o dlugosci poprzednich unchartedow (oprocz 4 ktory byl dluzszy). chociaz, ok, jakosciowo gorsze bo wepchneli otwarty swiat.

To z tego, że rynek azjatycki, bo na ten rynek jest kierowane. Polak splunie, a Japończyk kupi.

to po co pokazuja to na anglojezycznym pokazie w niemieckiej Kolonii. i co jest z tymi japoncami ze w takie gowno
SmugglerFan - >Lost Legacy to dlc. 
@BardGT: jakie dlc, to jest osobna gra o dlugosci...
  • Odpowiedz
@SmugglerFan: ehh, wiki:
Uncharted: Zaginione dziedzictwo (ang. Uncharted: The Lost Legacy) – przygodowa gra akcji przedstawiona z perspektywy trzeciej osoby, wyprodukowana przez studio Naughty Dog. Gra została wydana przez Sony Computer Entertainment 22 sierpnia 2017 w Ameryce Północnej i 23 sierpnia 2017 w Europie wyłącznie na konsolę PlayStation 4. Jest to samodzielny dodatek do czwartej części serii – Uncharted 4: Kres złodzieja.

taki urok Japonii, grafika ma mniejszy wpływ na
  • Odpowiedz