Wpis z mikrobloga

powiem tak unh jest dosyć trudny do rozegrania. Ok, jest pan bufet na papierze, ale to nie zmieni sytuacji spółki. Sam próbowałem swoich sił i mogę powiedzieć - buja, i to mocno. Ja odpuściłem, szkoda nerwów i pieniędzy. Tutaj skoki są po parę procent w jeden dzień więc robi różnicę na większej kasie.

Spółka zadłużona, ma tylko 7% marży na zyskach. Już microsoft ma więcej, ponad około 20% jak pamiętam.

kurs się musi uspokoić teraz wskakiwanie na papier jest mocno ryzykowne. Musi się wyklarować trend.

przypuszczam, że cena będzie się mieliła w okolicach 280 i będą się bawić z luką.

polecam teksty "zack" na temat unh, są negatywnie nastawieni. Nie chodzi tylko o te wszystkie historie z doj, bo to jest wpisane w ryzyko tego zawodu i biznesu.

https://www.zacks.com/stock/quote/UNH

inwestowanie w coś, bo o tym pisze #wykop czy ulica jest niepoważne i nie jest to dobre dla poważnego gracza. Lepiej mieć swoją strategię.
Lepiej nie iść za tłumem.

i unh nie wpisuje się w żadne trend - AI - NVIDIA czy AMD, czy wojna - Rheinmetal. Banki - UniCredit

#unh #gielda #usa #usdpln
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dariusz44: a tłum nie idzie przypadkiem za trendami? Pytanie kto je określa.

Dla mnie pójście za tłumem to np NASDAQ 100, czyli spółki technologiczne a jesteśmy świadkami rewolucji AI. To trend
  • Odpowiedz