Wpis z mikrobloga

Hej w koncu przyszły mi moje pierwsze w życiu baterie lipo do drona.
6S 1550mah 22.2V
Mam pytanie za 5 punktów, baterie aktualnie mają 3.6V na cellę, jeśli chcę użyć baterii tylko po to aby skonfigurować drona w betaflight to naładować baterię do pełnych 4.2V czy może podładować do trybu storage tj 3.8V?
#fpv #drony
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MrocznyZiemniak: 3.6V? coś mało, 3.8V powinny mieć. Anyway, bez większego znaczenia czy do 3.8V podładujesz czy 4.2V, byle po skończonej konfiguracji dać je w storage, z 4.2V dużo dłużej będzie rozładowywać, bo często ładowarki mają jakiś śmieszny prąd rozładowania.
Dron w idle dużo prądu nie bierze
  • Odpowiedz
@sirgorn: Spoko też jestem paranoikiem, już leżą w batsafe :)
A czemu mam mieć je na oku akurat przy lądowaniu? To jak się ląduje dronem to coś się może stać?
EDIT: Chyba że miałeś na myśli ładowanie :)
  • Odpowiedz
jeśli chcę użyć baterii tylko po to aby skonfigurować drona w betaflight to naładować baterię do pełnych 4.2V czy może podładować do trybu storage tj 3.8V?
@MrocznyZiemniak a jesteś pewien że musisz podłączyć baterię do tego? Zobacz może po samym USB.
Bateria była zawsze potrzebna tylko jak trzeba było BLHeli uruchamiać i ESC silnika konfigurować.

@MrocznyZiemniak: "Spoko też jestem paranoikiem, już leżą w batsafe :)"

Trzeci lekko paranoik here,
  • Odpowiedz
@hiperchimera: Torvol też dzisiaj właśnie przyszedł.
Zamysł prosty, do przechowywania BATsafe, do Transportu i ładowania Torvol :)
MYślałem czy by nie wsadzić Torvola do BatSafea ale mieści się na styk. Więc zostanę chyba przy swoim setupie.

A ile trzymasz baterii w Torvolu?
  • Odpowiedz