Aktywne Wpisy
kropla_bez_kitu_benc +215
Co do psów i tego, że coś poszło mocno nie tak, to może opiszmy jak wygląda typowy spacer na wsi lub jakiejś dzielnicy domków. W skrócie - ciągłe szczekanie. Idziesz z małym dzieckiem na spacer - nie zaśnie, bo co dom to kundel szczeka. Chcesz z kimś pogadać? Nie da rady. Chcesz się wyciszyć na spacerze? Nie da rady. Masakra.
Tym gorzej, jak jest reakcja łańcuchowa i wchodzisz w jedną uliczkę, pierwszy
Tym gorzej, jak jest reakcja łańcuchowa i wchodzisz w jedną uliczkę, pierwszy

memonster +41
37-letnia #p0lka na start skreśliła 83% facetów ze względu na zły znak zodiaku. XD
A tak naprawdę więcej, bo mimo, że mój znak się zgadza, to nie związałbym się ze zodiakarą. XD
#tinder #logikarozowychpaskow
A tak naprawdę więcej, bo mimo, że mój znak się zgadza, to nie związałbym się ze zodiakarą. XD
#tinder #logikarozowychpaskow
źródło: plk
Pobierz

Zwiększenie dostępności aip dla japońskich firm przez m.in. brak bariery językowej
#gielda #pltr
źródło: temp_file2916048281373918247
PobierzKolega pyta.
fujistsu prognozuje 100mln $ zysku w 3 lata z tego tytułu więc każdemu się opłaca xD
nic więcej tam nie było napisane, szczegóły tych kontraktów zawsze są owiane tajemnicą
Citron reaserch zrobił raport, że jeżeli OpenAI jest wart 500 mld$, to PLTR powinien latać po 40$.
A może świat się przebudził i już zaczyna wyceniać $pltr tak jak powinien? Hajsu na szorty to nie postawie, ziomki zarabiajcie na swoich pozycjach - pamiętajcie zamknąć w zysku.
Ale tak zdrowo rozsądkowo myśląc, przy tej wycenie nie
palantirowe aip jest nadrzędne nad jakimkolwiek llm więc co tu porównywać? jabłka i ciężarówkę je rozwożącą?
Tesla po 600$ nie była dalej taką banią jaką jest $pltr aktualnie.
Tak jak piszesz o aip, można pisać o FSD że ma przewagę w kwestii skalowalności nad innymi. No ale hajsu nie przynosi, dalej sprzedaje tyle marzenia.
mieć produkt, a sprzedać produkt to są dwie różne rzeczy, taka tesla może mieć najlepsze produkty w swojej kategorii tylko co z tego jak nie ma na nie chętnych?
palantir wali kontraktami za miliardy nie mając nawet działu marketingu, aip jest do zostawania wszędzie, gdzie masz jakąkolwiek bazę danych, nawet w 4 osobowej firmie, której ja pracuje
Przy tej wycenie to powinni walić ich cholera wie ile razy więcej. Aktualnie to wartość palantrada wycenia coraz większą liczbę tych kontraktów (i utrzymanie starych) chyba na 15 lat do przodu.
Chcesz zobaczyć prawdziwa bańkę idź na kwantówki, wyceny w miliardy, a większość z tych spółek nigdy nie będzie dochodowa
źródło: temp_file5652618715947279113
PobierzTo jest jeden z podstawowych wskaźników bezpieczeństwa lokowania pieniędzy, największe spółki mają po 70%, od 60% mówi się że spółka ma zaufanie big money
Każdy jest emocjonalnie związany ze spółkami, w które jest załadowany, sam siedziałeś w
źródło: temp_file3446173215277906351
Pobierzdopóki nie będzie można puścić takiego samochodu samopas ta technologia dla mnie nie istnieje xd
na callach wyciągnąłem dużo więcej niż wpakowałem w akcje, teraz po prostu płynę na fali więc nie musisz się martwić o moje pieniądze xd