Wpis z mikrobloga

@kamil-tumuletz bronisz ludzi którzy pasożytują na systemie ? Gdyby każdy tak robił to by państwo zbankrutowało , L4 nie jest żeby sobie pobrać za darmo pieniądze tylko w razie niespodziewanej utraty zdrowia
  • Odpowiedz
@Linnior88 i co prywatna firma consultingowa wynajęta przez janusza ma prawo mi zakłócać mir domowy i zapoznawać się z informacjami o moim zdrowiu po czym przekazywać je januszowi? W 24h?

Historycznie to można porównać do czasów, gdy władze feudalne albo fabryczni strażnicy w XIX w. mieli prawo „zaglądać” w życie robotnika poza zakładem pracy – czy mieszka tam, gdzie powinien, czy nie włóczy się po knajpach.
  • Odpowiedz
@kamil-tumuletz: Najzabawniejsze w tym artykule są te wzmianki o uczciwości. W kraju gdzie pszymszebrcy masowo wymuszają niezgodne z prawem B2B, masowe unikanie opodatkowania, sprowadzanie nielegalnych imigrantów, masowe łamanie kupy rozporządzeń, szczególnie art. 49 rozporządzenia Ministra Pracy i Polityki Socjalnej z 26 września 1997 r. w sklepach, gdzie wymusza się ciągłe stanie, bo jakiś liberaloid sobie uroił, że to zwiększa sprzedaż czy np. Rozporządzenie Ministra Pracy i Polityki Socjalnej w sprawie
  • Odpowiedz
@TheKirghizLight ja nie bronie jak to mówisz 'pszeciembiorcow " ale też nie pochwalam ludzi którzy ciągną zwolnienia na byle co , robia sobie wolne co trochę a później dziwne że dziura w budżecie i nie ma za co finansować naprawdę chorych , chodzi o aspekt moralny
Każdy dzień mnie przekonuje jak paskudna mentalność mają ludzie i jak myślą tylko o sobie
  • Odpowiedz
niezgodne z prawem B2B

@TheKirghizLight: te słynne nielegalne b2b xD
Dosłownie działalność przestępcza xD

Od stwierdzania czy L4 się należy czy nie jest lekarz, a nie
  • Odpowiedz
ja nie bronie jak to mówisz 'pszeciembiorcow " ale też nie pochwalam ludzi którzy ciągną zwolnienia na byle co , robia sobie wolne co trochę a później dziwne że dziura w budżecie i nie ma za co finansować naprawdę chorych , chodzi o aspekt moralny

@Linnior88: Dziękuj pszemszebercom na JDG co pragną powrotu do 400zł składki. Jakoś to Ci nie przeszkadza, no ale jak dotyczy to soli tej ziemi uciemiężonej
  • Odpowiedz
te słynne nielegalne b2b xD

Dosłownie działalność przestępcza xD

@tellet: Przesłanki UOP i B2B są jasno zdefiniowane. Każdy o tym wie. Nigdzie w UE czegoś takiego nie ma. Środki do kontroli są (JPK VAT i ZUS DRA dla nievatowców). Wystarczy też zadać proste pytanie czy np. ktoś na B2B może zatrudnić pracownika co wykona jego pracę. Obalenie fake B2B jest naprawdę banalnie proste.

jeśli pracodawca uzyska informację, że pracownik tnie w ciula,
  • Odpowiedz
@Linnior88:

a to czasem nie zus wypłaca l 4 ?

Tak, wypłaca. Po prostu pan pszeszeberca chce wiecej zysków i chce chorych pracowników, żeby z----------i a on ukradnie ich zysk. Tylko o to chodzi w tym artykule. A te bajki o ucziciwości znaczą tyle co - z---------j z grypą, ważne jest nowe Ferrari pszeszebercy.
  • Odpowiedz
- Kontrola to nie zawsze kwestia "złapania" kogoś na gorącym uczynku. Dla wielu firm to sposób na budowanie kultury uczciwości i odpowiedzialności. Pracownicy widzą, że firma nie toleruje obchodzenia przepisów kosztem pozostałej, uczciwej części zespołu - wyjaśnia Mikołaj Zając.

Jak to mówił klasyk, kontrola najwyższą formą zaufania xd
  • Odpowiedz
kraju gdzie pszymszebrcy masowo wymuszają niezgodne z prawem B2B,

@TheKirghizLight: Pracownicy zazwyczaj sami wolą jeśli mają taką stawkę żeby to się opłacało.

I to chyba nie ci których oszukują na L4, nie uważasz
  • Odpowiedz
on chce zysku, którego nie wypracował.

@TheKirghizLight: po to są firmy. Od zarania ludzkości każdy dążył do tego, żeby mieć zyski najmniejszym kosztem.

Jak dla mnie istnieje duże ryzyko, że pan pszepszeberca będzie dążył do złamania
  • Odpowiedz
  • 0
@kamil-tumuletz u mnie w robocie jest cos takiego. Jak ktos idzie na l4 to przełożony zgłasza i chorego odwiedza ktos z obcej firmy. Generalnie nie musisz ich wpuścić, ale jak wpuścisz to nie pytają co Ci jest bo to nie ich sprawa tylko czy np przyczyna l4 jest związana z pracą.
  • Odpowiedz