Aktywne Wpisy
dexter1213 +98
#kukurydzadextera #budujzwykopem #budowadomu #chwalesie
Siema Wykopkowicze i Wykopkowiczanki( ͡° ͜ʖ ͡°) Wjeżdża kolejny update statusu budowy - tym razem działo sie dużo, więc i wpis będzie długi. Tl;dr Mamy dokoksowane SSO XD
Więc może napisze po kolei co się działo , w punktach - łatwiej będzie mi się odnaleźć w
Siema Wykopkowicze i Wykopkowiczanki( ͡° ͜ʖ ͡°) Wjeżdża kolejny update statusu budowy - tym razem działo sie dużo, więc i wpis będzie długi. Tl;dr Mamy dokoksowane SSO XD
Więc może napisze po kolei co się działo , w punktach - łatwiej będzie mi się odnaleźć w
źródło: IMG_0162
Pobierz
wybryk_natury +205
Kakałko z Misią #pokazkota #misiafanclub
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

#antykapitalizm #januszebiznesu #pracbaza #kolchoz #medycyna #zdrowie
https://www.money.pl/gospodarka/kontrola-w-24-h-pracodawcy-biora-sie-za-lewe-zwolnienia-7190934395820800a.html
źródło: Zdjęcie z biblioteki
PobierzHistorycznie to można porównać do czasów, gdy władze feudalne albo fabryczni strażnicy w XIX w. mieli prawo „zaglądać” w życie robotnika poza zakładem pracy – czy mieszka tam, gdzie powinien, czy nie włóczy się po knajpach.
Każdy dzień mnie przekonuje jak paskudna mentalność mają ludzie i jak myślą tylko o sobie
@TheKirghizLight: te słynne nielegalne b2b xD
Dosłownie działalność przestępcza xD
@Linnior88: Dziękuj pszemszebercom na JDG co pragną powrotu do 400zł składki. Jakoś to Ci nie przeszkadza, no ale jak dotyczy to soli tej ziemi uciemiężonej
@tellet: Przesłanki UOP i B2B są jasno zdefiniowane. Każdy o tym wie. Nigdzie w UE czegoś takiego nie ma. Środki do kontroli są (JPK VAT i ZUS DRA dla nievatowców). Wystarczy też zadać proste pytanie czy np. ktoś na B2B może zatrudnić pracownika co wykona jego pracę. Obalenie fake B2B jest naprawdę banalnie proste.
Tak, wypłaca. Po prostu pan pszeszeberca chce wiecej zysków i chce chorych pracowników, żeby z----------i a on ukradnie ich zysk. Tylko o to chodzi w tym artykule. A te bajki o ucziciwości znaczą tyle co - z---------j z grypą, ważne jest nowe Ferrari pszeszebercy.
@kamil-tumuletz spokojnie byłem na takiej kontroli xd, pracodawca nic nie może.
Jak to mówił klasyk, kontrola najwyższą formą zaufania xd
@TheKirghizLight: Pracownicy zazwyczaj sami wolą jeśli mają taką stawkę żeby to się opłacało.
I to chyba nie ci których oszukują na L4, nie uważasz
@TheKirghizLight: po to są firmy. Od zarania ludzkości każdy dążył do tego, żeby mieć zyski najmniejszym kosztem.