Wpis z mikrobloga

mireczki z tagu #rower

jak mam taki bębenek decathlonowski w rowerze i chciałbym go wymienić na bardziej cykający od chinczyka np. marki ztto to po prostu kupuje z 6 zapadkami "shimano HG na oś boost" i wszystko będzie gitara? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

uplawy_wislane - mireczki z tagu #rower 

jak mam taki bębenek decathlonowski w rower...

źródło: Untitled

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

chciałbym go wymienić na bardziej cykający

@uplawy_wislane: Zdejmij bębenek, wytrzyj do czystego włącznie z piastą i ponownie nałóż naprawdę niewielką ilość smaru dla porównania masz ten co był wcześniej czyli zdecydowanie mniej. Na dzielni na pewno cię usłyszą. :)
  • Odpowiedz
@4x80: no właśnie nawet na chwilę próbowałem bez smaru, niby coś tam słychać ale bez szału.. mam w starym rowerze jakiś bębenek z piastą joytech z dwoma zapadkami i wydaje się głośniejszy ze smarem niż ten z trzema bez... zastanawiam się, czy ta uszczelka niebieska czasem go nie wycisza za bardzo bo się podwija czy coś bo jak jest fest upał to chodzi dużo głośniej niż jak jest np. 5*C
  • Odpowiedz
czyli odpowiednik głośnego wydechu czyli c--j wie po co to

@PodniebnyMurzyn: Nie, czyli odpowiednik dzwonka czy dzwonek też c--j wie po co? Nie przypuszczałem, że zrozumieć ci to sprawi trudność ale co robić. :)
  • Odpowiedz
Tak. Chodzi o dostymulowanie przytępionego mózgu.

@wykopyrek: Dobrze dostrojona szosa nie wydaje dźwięków więc tych objawów szukaj raczej u siebie.
  • Odpowiedz
no to mówię, to samo co głośny wydech, motocykliści też by chcieli żeby im wszyscy zjeżdżali z drogi

Nie.

Dobrze dostrojona szosa nie wydaje dźwięków

@PodniebnyMurzyn:
  • Odpowiedz
odpowiednik dzwonka czy dzwonek też c--j wie po co?

Skoro jest już dzwonek, to po co ci drugi „odpowiednik dzwonka”?

Dobrze dostrojona szosa nie wydaje dźwięków więc tych objawów szukaj raczej u siebie.

@4x80: Nie wydaje dźwięków, aż odpuścisz pedały
  • Odpowiedz
do ludzi z tagu rower - wyciągnąłem sprężyne z altusowej manetki biegów, dociąłem ją na wymiar i dzwięk jest teraz prima sort, w końcu nie muszę na ludzi dzwonić którzy łażą z psami po ddr tylko wystarczy przestać pedałować - same plusy.

do reszty wychodków - ale żeście się zesrali głośniejszą piastą.. coś cudownego XD
  • Odpowiedz