Wpis z mikrobloga

zawsze mnie ciekawilo jak to jest że kobiety wybierają facetów wyższych i generalnie preferują te cechy wyglądu/fizyczności które praktycznie są niemożliwe do zmiany (już tacy jesteśmy). sam mam ponad 2m i mimo że tego na codzień już niezauważam bo przywyknąłem to bardzo czesto baby na to zwracają uwagę. mało tego. w szczerych rozmowach nie raz słyszałem od kobiet że niski facet (wg standardów <180/185) to porażka (ich słowa). Mówiły to nawet wykształcone prawniczki/doktorantki, osoby które raczej powinny mieć choć odrobinę zaczatków logicznego myslenia. wiekszosc facetów nie ma na to wpływu ile ma cm. W drugą strone to totalnie nie działa. Baby jesli maja jakies braki w cm to spokojnie mogą wszystko skorygowac chirurgicznie albo cwiczeniami. O wzrost mało kto się przejmuje - a nawet wydaje mi sie ze znacznie wiecej jest milosnikow niskich kobiet.

To brutalne ale takie sa fakty. Nie raz nie dwa slyszalem jak koiety szydzily z niskich i podejrzewam ze tutaj jest w wiekszosci powod waszych niepowodzen czy to na #tinder czy w #zwiazki
  • 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Mówiły to nawet wykształcone prawniczki/doktorantki, osoby które raczej powinny mieć choć odrobinę zaczatków logicznego myslenia.

@torian15: wykształcenie to co innego niż inteligencja i/lub mądrość.

podejrzewam ze tutaj jest w wiekszosci powod waszych niepowodzen czy to na #tinder czy w #zwiazki

Nie, prawdziwy powód jest taki, że ktoś jest głupi, siedzi w piwnicy albo jest nieciekawy, tylko wzrost łatwiej komuś przełknąć, bo jest od niego niezależny. Brak
  • Odpowiedz
@torian15: Mam taką sylwetkę, jestem szczupły i mam spoko proporcje kośćca że na zdjęciach wydaje się wyższy. I za każdym razem na spotkaniu z tindera słyszałem że "myślałam ze jesteś wyższy"

• Odpowiedz
Nie, prawdziwy powód jest taki, że ktoś jest głupi, siedzi w piwnicy albo jest nieciekawy, tylko wzrost łatwiej komuś przełknąć, bo jest od niego niezależny. Brak bycia interesującym człowiekiem już jest.

@kasiknocheinmal: laski teraz już same piszą jakiego wzrostu oczekują, albo ghostują po tym jak podany wzrost nie spełni ich wymogów, a ty dalej walisz cope jakbyśmy co najmniej żyli w 2010 i ktoś jeszcze wierzył w te pasje™
  • Odpowiedz
@torian15: Nigdy mi nie robił znaczącej różnicy wzrost faceta jeśli mi się podobał tak ogólnie. Chyba, że był ode mnie zauważalnie niższy - bo czułam się absurdalnie górując nad mężczyzną w jakimś sensie.

I po mojemu to o to może chodzić. Kobiety lubią się poczuć małe i otoczone troską. A mężczyźni lubią małe kobiety, przy których się mogą poczuć, nie wiem, więksi, silniejsi?

No i w tym sensie rozumiem preferencje
  • Odpowiedz
  • 2
@heniek_8: zgodze sie, jestesmy ot ciut nieco madrzejszymi zwierzetami ale instynkty i te wszystkei zaleznosci sa identyczne jak w swiecie zwierzat. przypominaja mi sie programy national geographic ogladane w niedziele rano :) jak jakis gatunek ptakow odwalal doslownie cyrk (samce) aby zdobyc samice, zdobily sie w kolorowe piorka, odwalały cos w stylu tanca godowego wkladając olbrzymie ilosci energii w to a finalnie i tak samica wybierala tego najwiekszego.
im dluzej
  • Odpowiedz
  • 2
@puddin: z mojego doswiadczenia - najwieksze parcie na wysokiego faceta mialy przewaznie bardzo niskie babki. im nizsza tym wyzszego by chciala. z kolei te wysokie ktore poznawalem (w ok 180-185 cm) im bylo w zasadzie wszystko jedno ale milo sie im robilo ze moga ubrac bardzo wysokie szpile i nadal byc nizsza odemnie.
  • Odpowiedz
  • 1
@kasiknocheinmal: znam mase bardzo ciekawych facetow, posiadajacych pasje o ktorych moga gadac godzinami, obieżyswiatow, majetnych, niestety niskich (<170) i mimo to jaki maja charakter - maja duze problemy ze znalezieniem drugiej połówki wlasnie z tego powodu. pomijam baby nastawione na ich $ bo te lgną.
  • Odpowiedz
@torian15: znam masę kobiet, które szukają fajnego, inteligentnego faceta bez kompleksów i zadęcia, dla których wzrost nie jest istotny i też mają problem ze znalezieniem kogoś sensownego. Nie wiem czy dowody anegdotyczne to jest to, na co się trzeba powoływać. I nie wiem też czy strata kobiety, dla której centymetry się liczą, to jest coś, nad czym warto ubolewać.
  • Odpowiedz
@torian15: czego nie rozumiesz sam napisałeś że preferują cechy których nie da się zmienić i o to właśnie chodzi to są cechy które mówią że masz dobre geny
  • Odpowiedz
@torian15: tego typu preferencje maja pustaki z tindera i nie bez powodu musza tam siedziec. Normalne dziewczyny maja w to wywalone. Problem tylko jest taki, ze tych normalnych jest co raz mniej.
  • Odpowiedz
  • 1
@Pasterz30: tinderówki owszem w przeważającej wiekszosci ale i normalne dziewczyny ktore nie maja tindera również. sam byłem nie raz w szoku jak takie naprawde przecietne szare myszki jechały po niskich facetach. moim zdaniem instagramy i infinity scrolling mocno tutaj sie przyczynil, wiecie - trawa jest bardziej zielona u sasiada itd. kazda chce sie czyms pochwalic przed kolezankami i tak sie to kreci
  • Odpowiedz
@torian15: dla Wszystkich nie starczy wzrostakow. Faceci sobie poradza a one beda w "najlepszym" wypadku gnić w zwiazkach z kims kto im sie nie podoba a to jeszcze bardziej frustrujace niz singlowanie.
  • Odpowiedz