Wpis z mikrobloga

jak od trzeciego mieszkania wprowadzą 20% wartości, 3 50% a dalej to po 100% to oczywiście wynajmujący grzecznie zapłacą XD

A ze mnie się śmiałeś, że sprowadzam do absurdu pisząc o nacjonalizacji?

@wiedzminyo: Zadam jeszcze raz to samo
  • Odpowiedz
@PetalMind: popieram merytoryczne jechanie po landlordach ale te pryszczate fantazje o głowach na palach to wiesz, degraduja twoje sluszne dzialania do poziomu infantylnego internetowego belkotu zaraz obok gazowania gejow i zakuwania kobiet w łancuchy, jak podniosa czynsze to gowno zrobisz, zaplacisz albo wrocisz do mamy i dobrze wszyscy wiemy ze tak bedzie wiec nie masz co zgrywac internetowego wojownika mroku
  • Odpowiedz
  • 0
@DziadLab taki kataster najbardziej obnizy oplacalnosc yaki hreit I to ze ludzie beda firmy budowac na najmach, a pojedynczy kowalski co ma kawalerke lub dwie na wynajem nadal bedzie w rynku, obejscie tego bedzie ciężkie aby znalezc tyle slupow
  • Odpowiedz
  • 1
@OskarDeveloperski: wow ale jestem prawdziwym realistą! Rynek neuchimosxi i świat realny niema tajemnic’ jestem alfa i omega a reszta świata to cymbały żyjące w swojej wyobraźni! Jestem inny. Jestem edgy każdy kto ma inne zdanie i pisze je w internecie to cymbał! Ktoś pisze nierealne rzeczy?! Zaraz mu pokaże!!! MAMOOO NIE TERAZ PISZE W INTERNECIE, że ktoś nie ma racji!!! Jesteś wyjątkowy szkoda, że wyjątkowy zjeb którego robię jak chce
  • Odpowiedz
A co tam dwa. Najlepiej pięć.

A co do samego obrazka - nie. Nikt nie będzie sprzedawał. Wiesz dlaczego? Bo wynajmujący i tak zapłaci.

@DziadLab: Podatek katastralny musi byc odpowiednio wysoki np. 10%.
Mieszkanie 600 000 ? To katastralny wychodzi 5 tys na miesiac. Juz widze jak wynajmujacy to placą :)
  • Odpowiedz
Podatek katastralny musi byc odpowiednio wysoki np. 10%.

@fleurBaum: No to zapytam jeszcze raz:

W jaki sposób taki podatek miałby funkcjonować? Tylko od mieszkań? Czy od gruntów i domów również? Czy obejmowałby również firmy? Co w takim razie z firmami posiadającymi wiele nieruchomości?

A jeśli tylko obejmowałby mieszkania to co z deweloperami, którzy dysponują dziesiątkami albo setkami
  • Odpowiedz