Aktywne Wpisy

zajsty +364
W 32 kolejce Harry Kane bez gola.
Tutaj komentarz do wołania, jeśli chcesz/nie chcesz być wołany do kolejnych aktualizacji.
#bundesliga #pilkanozna #torjagerkanone2026
Tutaj komentarz do wołania, jeśli chcesz/nie chcesz być wołany do kolejnych aktualizacji.
#bundesliga #pilkanozna #torjagerkanone2026
źródło: KvL32
Pobierz
kaczoor +326
Halooo, proszę zrobić miejsce, ja tylko na chwilę, proszę się odsunąć i nie prowokować. Ja z dzieckiem jedę. Tak tak, do przedszkola. Inną drogą jest 3 minuty dłużej, sami państwo rozumieją
#konfitura #samochodoza #patologiazmiasta #patologiazewsi #zywiec śląskie #polska
#konfitura #samochodoza #patologiazmiasta #patologiazewsi #zywiec śląskie #polska
źródło: temp_file1214612635780554664
Pobierz

patrzcie jaki patent na zakup #nieruchomosci raty notarialne:
https://m2notarialnie.pl/
dla sprzedających: co może pójść nie tak?
- kupujący wpłaca 40%, bierze klucze i mieszka
- na pewno będzie spłacać raty - przecież musi!
- pełne zabezpieczenie prawne od m2notarialnie, przecież jak sami piszą na stronie w zakłądce dla kupujących:
#prawo #nieruchomosci #notariusz #cebuladeals #okazja #posrednicy
Możliwy jest też inny scenariusz, z przeniesieniem własności przed zapłatą ceny.
@norbert1988: nie chce mi się grzebać i zastanawiać jak to działa, ale nie zdziwiłbym się jakby to ta firma wykładała siano na zakup nieruchomości po to żeby albo zarabiać na
Ze strony wynika, że prawo własności zostaje u sprzedającego (do czasu zapłaty ceny), tzw. sprzedaż z zastrzeżeniem własności.
kupujący:
Jeżeli ktoś nie dostanie kredytu w banku (a raczej dla takich osób są raty notarialne) to pytanie czy Ty chcesz z nim podpisywać podobną umowę gdzie Ty stajesz się bankiem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nawet jak przekazanie własności będzie po ostatniej racie to jak ktoś przestanie płacić to możesz skutecznie sobie utrudnić ponowną sprzedaż nieruchomości na kilka miesięcy
@Atomic_Cookie imo takie transakcje mają sens, gdy strony sobie ufają, a kupujący nie ma gotówki. Po co bank ma zarabiać na odsetkach, skoro np. sprzedajesz coś bratu? No i wtedy, gdy kupujący jest wypłacalny, ale niepłynny, a czas goni i nie ma czasu na umowę kredytową, choć tu sam bierzesz na siebie ciężar weryfikacji. No i część osób wypada z kredytów - jak zarabiasz w