Wpis z mikrobloga

Witam. Jeśli nie mam własnej firmy, tylko robię na umowie o pracę i zarabiam 5000 zł netto, to warto brać auto z salonu w leasing czy jestem za biedny?
#leasing #pytanie
  • 57
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@stary_grat jest możliwym ale ja już nie takie rzeczy widziałem
mój znajomy zarabiający minimalną krajową plus premia jeździ kaszkajem za prawie 80k kupionym za całe oszczędności plus kredyt ogromny mnie już nic nie zdziwi
  • Odpowiedz
@kamiloslav bo już oczywistym trollem się robisz Kamilek jak udajesz że nie wiesz że nowe auto musi mieć przeglądy co roku robione w ASO niezależnie od tych na skp (tych nie musi akurat mieć)
  • Odpowiedz
@kamiloslav: bo kupowanie auta w salonie jest dla bogaczy, a nie dla biedakow, to jest dla ludzi ktorzy co najmniej nie szanuja wlasnych pieniedzy (utrata wartosci samochodu, droga cena zakupu). ci z aso maja drozsze przeglady bo to jest dla bogaczy a nie dla biedakow. mnie tym mieszkaniem za 210k w-------s i podpadles. chyba w lesie takie tanie mieszkanie :/
  • Odpowiedz
@stary_grat u mnie też mieszkania po 200-250k a kawalerki da się za 150-200k XD
@kamiloslav bo to nie jest przegląd z pieczątką tylko przegląd serwisowy z wymianami płynów filtrów a oni roboczogodzinę mają wycenioną na 600zł już pewnie i taki serwis to się robi koło 1k rocznie
  • Odpowiedz
@kamiloslav:
Dobra, widzę, że troll, ale odpowiem:

Nowy samochód ma gwarancję producenta.

Ale jedynym z warunków tej gwarancji jest regularne dokonywanie przeglądów i serwisu - co X tys km, co X miesięcy przyjeżdżasz na przegląd, wymieniasz olej, filtry, klocki i
  • Odpowiedz
@kamiloslav to zrobisz sam a potem jak padnie silnik to będziesz z nimi walczył w sądzie że wszystko dobrze zrobiłeś i to nie twoja wina @RandomowyMirek jak dojdą klocki czy tarcze czy cokolwiek droższego to chłopu wypłata nie starczy na leasing i serwis
  • Odpowiedz
jeżdżę autem za 15k przy zarobkach 20k netto/miesiąc i szkoda by mi było wydać na samochód, którym bede się cieszył 1-2 miesiące
  • Odpowiedz