Wpis z mikrobloga

Jakie znacie appki do nauki programowania przy użyciu samego smartfona?
Interesuje mnie tematyka: PHP, MySQL, Wordpress, HTML5, CSS3, JavaScript.
Mam tylko 4 GB RAM.

Przez 4 miesiące (terapia pogłębiona) będę na odwyku i nie chcę wyjść stamtąd bez jakiegoś fachu.

#naukaprogramowania #pytanie
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Zainwestuj w tablet lub tani laptop. Na telefonie męczenie się jest bez sensu. Do tabletu da się też podpiąć myszkę i klawiaturę. (usb hub lub solo)
  • Odpowiedz
@thewatchmaker: fobikiem społecznym? Kurcze, trudno wtedy jest. Takie zawody i ścieżki na samym początku się zazwyczaj wybiera, typu prosektorium, a i tak przez studia trzeba przebrnąć.
Laboratoria to samo, niby ścieżka zawodową ok, ale trzeba ogarniać interakcje międzyludzkie, choć i na to są sposoby.
  • Odpowiedz
@thewatchmaker: Jeśli dalej się tym interesujesz - najlepiej będzie chyba nauczyć się absolutnych podstaw języka, czyli definiowanie zmiennych, operacje arytmetyczne, wartości logiczne, tworzenie funkcji i pętli itd. Jeszcze prościej będzie zacząć od HTML'a i CSS'a, bo ich podstawy możesz przyswoić w ciągu jednego dnia. Po wszystkim warto od razu rzucić się na pisanie własnych projektów, bo smutna prawda, o której nie mówią szkolenia i kursy, jest taka, że one nie
  • Odpowiedz