Aktywne Wpisy

Po jakim czasie od założenia konta zacznę mieć pomarańczowy nick ?

Drom +51
Witam kolejnego dnia.
Ja wciąż zbanowany. I wciąż się nie poddaję, jestem niezłomny.
Ja wciąż zbanowany. I wciąż się nie poddaję, jestem niezłomny.
źródło: IMG_20251014_002944
Pobierz

#rosja #ukraina #wojna
źródło: Screen Shot 08-19-25 at 07.10 AM
Pobierzźródło: 0A742A82-B467-4208-9A7F-126449976F2C
Pobierz@pirones: Takim podejściem to Niemcy sobie świetnie radzili na froncie zachodnim w I WŚ, bo linia okopów przesunęła się w prawo albo w lewo o 1,5km kosztem 300.000 zgonów xD
Tak, tylko w tej wojnie to Rosja jest stroną słabszą materiałowo i to ona zostanie zmielona. Bo tak jak Aliantów wspierało m USA materiałowo tak Ukrainę wspiera materiałowo UE i USA. Rosja po prostu klęknie po jakimś odpowiedniku
Powiedz to ukraińskim dowódcom którym już brakuje zarówno materiałów jak i mięsa armatniego. No chyba że do boju ruszą copujące internetowe brygady NAFTO wtedy ruskich na pewno zmiotą z planszy. ( ͡~
Ukraina przegra wojnę materiałową bo nie ma własnego przemysłu który może taką wojnę podtrzymywać i wisi na cycu z jednej strony u Europy która już za bardzo nie ma czego dawać a z drugiej u Jankesów którzy nie są bardzo mogą już dawać. Dodajmy do tego fakt że to
Wszystko jest fajnie dopóki front się trzyma. Jak w którym momencie coś pęknie to wtedy będzie problem.
Natomiast niestety rosja ma sporą ludność i mam wrażenie, że prędzej ich ludność zmaleje od starzenia się społeczeństwa niż wojny
Rus rekrutuja 30k na miesiac.
Ukr jakieś 15k minimum
Straty rus sa wyzsze bo atakuja - jakos 3x najmniej, prawdopodobnie ponad 4 bo oni sie nie licza z życiem żołnierza. Wiec i tak ukr zostaje zapas. A oszczędzają jak mogą ludzi.
Realnie ludzie na ukr to nie problem. Są jeszcze miliony chlopa w