Wpis z mikrobloga

@Gerard_z_Rivivy: a co by się musiało stać, żebyś uznał, że jest po Twojej myśli?

Bo ja widzę bardzo koncyliacyjną konferencję, Trump nawet nie zaprzecza, że będą gwarancje a nawet jakieś wojsko (o ile dobrze słyszałem). Co jest nie tak?
  • Odpowiedz
  • 2
@SzalonyOgorek Ale co ma być po mojej myśli? Wszystko o czym mówisz będzie, pod warunkiem, że Europa zapłaci rachunek, który jej za to wystawi Trump. A nie tak jest buta wykopu, którzy nawet nie widzą jak ten "debil" rozgrywa "podziwianych" europejskich polityków. Jedyna szansa to przeczekanie Trumpa, ale nikt nie daje gwarancji, że jego następca będzie bardziej ugodowy.
  • Odpowiedz
  • 0
@zdizchu-kolibodka Nie twierdzę, że jest geniuszem. Uważam, że w moim poście jest duża doza optymizmu bo jeżeli Trump jest tak wielkim idiotą jak go tu malują to nie chce myśleć co by było gdyby ustawiać Europejczyków chciał ktoś inny, acz ciut inteligentniejszy.
  • Odpowiedz
@Gerard_z_Rivivy: no ja rozumiem, tylko taka sytuacja że Europa nie może sama załatwić militarnych spraw na swoim podwórku jest od 100 lat już, a stuprocentowa zależność od obcego mocarstwa jest od końca II wojny światowej. Ja nie kumam, skąd jest ten wyrzut nagle na tę konferencję - szczególnie że jej słucham i wszyscy są ultra grzeczni dla siebie i jeszcze mają decyzyjność najwyraźniej, bo nie da się tego rozwiązać bez
  • Odpowiedz