Wpis z mikrobloga

Od kilku lat próbuję sobie przypomnieć tytuł pewnej bajki, która leciała w TV w latach dziewięćdziesiątych (a może była nawet starsza). Niestety moje wspomnienia są zbyt mgliste, żeby udało mi się ją odnaleźć. Jedyne, co pamiętam, to to, że podczas napisów końcowych młody wojownik wykonywał choreografię i obracał w dłoniach kulę światła na tle nocnego nieba. Wydaje mi się też, że w tej bajce pojawiały się jakieś kolorowe, pomarszczone stworki jako antagoniści, ale nie dam głowy, że to właśnie w tej.

Próbowałam znaleźć tytuł z pomocą Chatu GPT, ale niestety bez powodzenia. AI zwizualizowało za to obraz z mojej głowy (picrel), choć grafika nie do końca oddaje zapamiętany przeze mnie styl (powinno być raczej w klimacie He-Mana).

Nie jest mi ta wiedza do niczego potrzebna, ale strasznie mnie to nurtuje XD Czy komuś coś to przypomina? Istnieje cień szansy, że to sobie wymyśliłam, ale chyba nie ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#kreskowki #bajki #dziecinstwo #wspomnienia #lata90 #wykop30plus #pytaniedoeksperta #pytanie
LeVentLeCri - Od kilku lat próbuję sobie przypomnieć tytuł pewnej bajki, która leciał...

źródło: SI

Pobierz
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
Luz, ale zastanów się czy chcesz sobie odświeżyć coś więcej niż intro jak np. cały odcinek. Walory nostalgii często lepiej zostawić przeszłości ;)

@OcelotEater: racja, ale w tym przypadku miło wrócić do tej bajki, zobaczyć znowu tę końcową sekwencję i nie tylko (ʘʘ) i też upewnić się, że ona istnieje.

Kompletnie zapomniałam, ale bałam się tego złola z czarnym koniem.
LeVentLeCri - >Luz, ale zastanów się czy chcesz sobie odświeżyć coś więcej niż intro ...

źródło: xyz

Pobierz
LeVentLeCri - >Luz, ale zastanów się czy chcesz sobie odświeżyć coś więcej niż intro ...
  • Odpowiedz
@LeVentLeCri:

Kompletnie zapomniałam, ale bałam się tego złola z czarnym koniem.

U mnie było kompletnie na odwrót - od maleńkości ciągnęło mnie do bohaterów ubranych na czarno, raz chciałem być Batmanem, raz Vaderem a innym razem czarnym Power Rangerem. Ten złol z Omera właśnie zniszczonego ambicją i strachem Anakina mi przypominał, więc z miejsca miał +10 do podziwu a nie jakiś chłystek z opaską na czole ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
  • 1
Ten złol z Omera właśnie zniszczonego ambicją i strachem Anakina mi przypominał

@OcelotEater: a to ja wtedy jeszcze nie znałam Star Warsów, ale teraz szanuję takie skojarzenie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@LeVentLeCri:

wtedy jeszcze nie znałam Star Warsów

nawet nie oglądając filmów Lucasa można było łatwo zetknąć się franczyzą SW. Ja do dzisiaj w domu rodzinnym mam gdzieś album z tazosami gwiezdnej sagi które można było znaleźć w lays. No chyba, że cziperków nie jadałaś.
  • Odpowiedz