Wpis z mikrobloga

Hej, mam ślub już calkiem niedługo - (połowa Września). Celowałem w 110 beż/jedwab w Giacomo ale wyprzedał się mój rozmiar.

I teraz przychdze z pytaniem jak wygląda sprawa z ewentualnymi zwrotami w SuitSupply?

Zastanawiam się nad klasyczną czarną Havana, ale dotarłem do opinii że może prześwitywać

https://suitsupply.com/pl-pl/men/suits/garnitur-havana-tailored-fit-czarny/C7334-S.html

Ktoś wie ile czasu idą garnitury i jak wygląda proces ewentualnego zwrotu i czas oczekiwania na zamrożony hajs?

#garnitur #modameska #slub #wesele #suitsupply #krawiectwo #ubieraj #klasycznaelegancja
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@jakis_login: Ale wiesz ze normalnie ludzie znają już swoje wymiary pod garnitur i potem wprowadzają ewentualne poprawki u krawca? Te mam już ogarnięte, bardziej sie zastanawiam czy będzie mi pasował materiałowo i estetycznie
  • Odpowiedz
bardziej sie zastanawiam czy będzie mi pasował materiałowo i estetycznie

@DobrzeiSmacznie: właśnie dlatego uważam, że to przepis na porażkę. Raz, że nie wiesz, z jakiego materiału jest uszyty i czy będzie ci odpowiadał, a dwa - nie wiesz, jak się będzie układał na tobie ten garnitur nawet, jeśli podasz wszystkie wymiary. Możesz mieć pobrane wymiary, podać je komu trzeba, a na koniec okaże się, że gotowy garnitur leży jakbyś go
  • Odpowiedz
@DobrzeiSmacznie: Tak to twój ślub i ostatecznie Twój wybór, ale nie kupuj czarnego garniaka na ślub. Zarówno długoterminowo to słaby wybór jak i na sam ślub, bo zakładam, że będziecie brać ślub o przykładowo 14.00 a potem wesele. Granatowy albo grafitowy dużo bardziej tu będzie pasować i posłuży na lata.
  • Odpowiedz