Wpis z mikrobloga

Ehhh projekt w którym pracuje chyba w przyszłym roku będzie się kończył, słysząc co się dzieje ja rynku, przeraża mnie przyszłość...
Sytuacji nie ułatwia moje miejsce zamieszkania i chore ceny mieszkań w wojewódzkich. Nie wiem jak dalej żyć, czuje straszną niemoc w związku z tym wszystkim

#przegryw #samotnosc #depresja #programista15k #programista5k #zalesie #pracbaza
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Ehhh projekt w którym pracuje chyba w przyszłym roku będzie się kończył, słysząc co się dzieje ja rynku, przeraża mnie przyszłość...

@Szymif: heh, ja od początku 2020 nie byłem w żadnym projekcie dłużej niż rok, i o ile w czasach eldorado taka praca jako konsultant (w obszarze chmury/devops) nawet mi się podobała to teraz jednak też wolałbym stabilny projekt na trochę dłużej

kiedyś jak jeden projekt się skończył to zaraz
  • Odpowiedz
@Szymif Nie ma się co martwić, jakąś pracę się zawsze znajdzie, a zamartwianiem się tylko sobie dodatkowo zdrowie popsujesz. Postaraj się przyoszczędzić trochę w takim razie przez ten rok by mieć czas na znalezienie nowej pracy i odpoczynek po starej, głowa do góry ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@JamesJoyce tak, zobaczymy ostatni czas był ciężki dla firmy, sporo ludzi zwolnili ale było to wynikiem zbyt wielu zatrudnień bez pokrycia. Ale jak wygląda sytuacja z projektami aktualnie, nie wiem
  • Odpowiedz
@Szymif W najgorszym wypadku możesz próbować szukać klientów zagranicznych zdalnie i założyć jdg lub lecieć przez jakiś inkubator. Brzmi strasznie na początku, ale jak ogarniasz angielski, to nie jest tak źle.
  • Odpowiedz
@Szymif: moj projekt mial się skonczyc pod koniec 2024 (dolaczylem do niego w lipcu 2024), obecnie mam umowe do polowy pazdziernika 2025, a teraz dali mi podwyzke do nowej umowy + doslownie w kazdym etapie projektu mamy obsuwe, juz mamy zaplanowane 2 miesiace prac, a jeszcze nie skonczylismy poprzednich, gdzie te 2 miechy to tez takie gdyby to sie cudem udało
takze spokojnie Twoj projekt pewnie tez sie przeciagnie
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@razdwatrzy55 no zobaczymy, kiedyś tak czy siak się skończy. Ciekawe jak będzie wtedy wyglądała sytuacja przy rozwoju narzędzi AI itd

@Derpinardus wirtuozem języka nie jestem ale nie mam problemów z dogadaniem się, w aktualnym projekcie mam ludzi z całej Europy i trochę z Azji
  • Odpowiedz