Wpis z mikrobloga

Pamiętam te wszystkie teksty troglodytów w kampanii typu „wolę, żeby prezydent dał komuś w mordę niż dał komuś d--y”. No to teraz w być może decydujących chwilach dla Ukrainy, Polski i Europy co prawda nie mamy kompetentnego prezydenta, ale przynajmniej jest w stanie prać się po pyskach w lesie z sobie podobnymi troglodytami.

A ten, który na luzie poradziłby sobie w takich sytuacjach może i jest kompetentny, ale chodzi na marsze równości, więc się nie nadaje. No i pozostało mu kiszenie się w Warszawie. Nie no, nie jesteśmy normalnym państwem.

#polityka #ukraina #neuropa #4konserwy #bekazpisu
  • 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 116
@gr0m1t: oczywiście, że Trzaskowski by pojechał, tak samo jak Duda

@washington Sikorski też by nie wygrał wyborów. Poza tym skoro Tusk jest persona non grata teraz, to Sikorski też by był. Inna sprawa, że już nie chce mi się czytać tych ciągłych wzdychań do Sikorskiego. Równie dobrze mogę napisać „a mógł to być Paweł Kowal”
  • Odpowiedz
@Gours: zawsze gdy widzę twoj nick i podobne wpisy mam z tyłu głowy twoja pewność że Sikorski bedzie złym kandydatem, za to Trzaskowski wygra w cuglach.

Za 3,5 roku Radek też bedzie najgorszym kandydatem, a Rafał wygra izi-pizi?
  • Odpowiedz
@gr0m1t batyr nie pojedzie z prostego względu- polska polityka obrała kurs na izolację. Nie mamy przewidywalnej polityki w perspektywie 2 lat a za 2 lata PiS zacznie walkę ze wszystkimi sąsiadami. Tego chcieli wyborcy PiS.
  • Odpowiedz
  • 6
@thorgoth: Trzaskowski jest już spalony, to oczywiste. A Sikorski przegrałby teraz i przegra za 5 lat. To jest coś, czego wy - jego zwolennicy i prawdopodobnie KO - nie rozumiecie. Od początku byłem za Trzaskowskim, bo to zresztą był pewniak od 2020, ale też zawsze twierdziłem, że ludzie p------ą głupoty, gdy mówią, że na 99% wygra. Prawda jest taka, że trzeba było wystawić kogoś z 3 szeregu albo spoza KO.
  • Odpowiedz
@Gours: nie było kampanii hejtu, Radek pogratulował i życzył powodzenia. Trudno żeby sie bardziej angażował, skoro juz 5 minut po ogłoszeniu chęci startu był wyzywany od pisowców przez fanów Trzaskowskiego. Myślę ze myśleli podobnie jak ty - ze Rafał napewno jest lepszym kandydatem.

Rozumiem że jak KO w następnych wyborach wystawia Radka, to sie obrażasz i nie głosujesz, a gdy wygra zakrzykniesz "to nie moj prezydent"?
  • Odpowiedz
  • 1
@thorgoth: ale ja nadal uważam, że Trzaskowski był lepszym kandydatem. Generalnie Sikorski też by p-------ł. Ustalmy sobie parę rzeczy:

1) to, że byłem za Trzaskowskim miało zerowy wpływ na jego wybór ;) Nawet nie jestem członkiem PO, więc nie miał +1 głosu,
2) zagłosowałbym na pewno w 2 turze w 2030, ale powiedzmy sobie uczciwie; mój głos nie ma żadnego znaczenia, jak taki Braun ma 1,2 miliona wyborców xD Problem
  • Odpowiedz
@Gours: i dobrze, że go tam nie będzie. Po co jakiś kibol ma uczestniczyć w takim spotkaniu i przynosić nam wstyd. Wystarczy sam obciach, że został prezydentem tego kraju.
  • Odpowiedz
Sikorski też by nie wygrał wyborów. Poza tym skoro Tusk jest persona non grata teraz, to Sikorski też by był.

@Gours: a czemu niby? Wszystko wskazuje na to, że to kancelaria batyra z grand hotelu podjęła starania, żeby wykopać tuska, po co Sikorski miałby takie coś robić?
  • Odpowiedz
@Gours: Skąd pewność, że Trzaskowski poradziłby sobie w tej sytuacji skoro nie potrafił nawet zdominować debaty z troglodytą Nawrockim i dał się wyprowadzić z równowagi po 20 sekundach monologu Brauna?

inb4: Też uważam, że byłby lepszym prezydentem, ale nie rozumiem tego zachwytu nad nim. Zwłaszcza, że w swojej karierze politycznej - osiągnął niewiele, jak na swój „potencjał”. To, że zna kilka języków niekoniecznie oznacza, że ma w nich wiele do
  • Odpowiedz
@Gours: sugerujesz ze rafcio ktory doświadczenie ma w zasadzie tylko w pasożytowaniu w samorządach zdzialalby tu cokolwiek więcej? Bardzo dobrze ze premier nie dostał swojego prezydenta bo po naszej pozycji w swiecie widac ze nie warto dawac mu wiecej wladzy.

Nagle polityka poklepywania po plecach w brukseli nie przynosi efektów ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz