Wpis z mikrobloga

Moja gmina właśnie dała do konsultacji nowy MPZP. Sąsiadującą działka ma w nowym planie dostać teren "usługi" i "mieszkalnictwo wielorodzinne" (symbol MNU).

Drogie Mirki i Mirabelki, jakich argumentów użyć w gminie podczas konsultacji, aby nie postawili mi hotelu za płotem, albo deweloper nie zrobił osiedla? Czy w ogóle uwzględniają uwagi zwykłych mieszkancow? Jakie argumenty najlepiej działają?

Mieszkam na wsi przez która przebiega jedna ulica, wszystkie działki oprocz tej pustej za plotem mają w planie "mieszkalnictwo jednorodzinne" (boiska i statej szkoly nie liczę).

#mpzp #planowanie #gmina #nieruchomosci #budowa #planowanie #planowanieprzestrzenne #konsultacje
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

wszystkie działki oprocz tej pustej za plotem mają w planie "mieszkalnictwo jednorodzinne" (boiska i statej szkoly nie liczę).

Sąsiadującą działka ma w nowym planie dostać teren "usługi" i "mieszkalnictwo wielorodzinne" (symbol MNU).

@polski_bonanza: to że developer tam zrobi osiedle to już klepnięte, teraz tylko urzędnicy zmieniają plan pod niego ;)
  • Odpowiedz
@polski_bonanza zmarniwalem darmowe pytanie ale tez mnie to zainteresowało.
To powiedział czat:
Świetnie, że chcesz się włączyć w konsultacje MPZP – na tym etapie naprawdę można jeszcze coś wywalczyć, tylko trzeba dobrze uzasadnić uwagi. Odpowiem Ci w punktach:

---
  • Odpowiedz
@MikeR no podpowiadał jeszcze jakieś odwołanie nawet po zatwierdzeniu.
Ja to tej administracji nie rozumiem , ch iłem sobie dom z płaskim dachem postawić to sie urzędnicy nie zgodzili bo plan zagospodarowania, bo zabudowa w okolicy niby inna (chociaż state domy takie stały) a tojakies inne pierdy.
A taki deweloper w sumie to moze wszystko i juz.
Ja to mam wrażenie ze korupcja u nas w kraju ma sie świetnie tylko
  • Odpowiedz
Ech widzę że będzie ciężko ( ͡° ʖ̯ ͡°) z tego co patrzę na poprzednie obręby gdzie wprowadzali MPZP, to gmina może odrzucać sobie uwagi mieszkańców bez racjonalnego uzasadnienia (na zasadzie uwaga nieuwzgledniona bo mamy inne plany).
  • Odpowiedz
@fleurBaum: szeregówkę bym jeszcze przeżył, ale te zapisy pozwalają zrobić np. Hotel czy supermarket. W takim wypadku słuchanie muzyki z wesel, darcia się pijanych gości albo warkotu tira bo dostawa przyjechała by mi przeszkadzało.
  • Odpowiedz