Wpis z mikrobloga

✨️ Związki: Jak się poznajemy?
Mam lekki ubaw przy wątkach gdzie różowe pytają jak się poznały ze swoim facetem (tzw TŻ) ;) Zazwyczaj wygląda to tak:
"- w autobusie. Zaczepiłam go przypadkowo i poszło..."
"- na uczelni. Poprosiłam o notatki..."
"- pomógł mi coś zrobić w komputerze. Pogadałam z nim i jesteśmy parą..."
- "on był kierowcą blablacara" (3 razy startowałem i w każdym przypadku miałem kosza) xD

I serio to takie wszystko łatwe i proste i takie sytuacje wkrótce mają spotkać każdego z nas? ;) Bądźmy poważni :)

Wróćmy do zagadnienia poruszonego powyżej:

Napisz wprost: "zobaczyłam faceta który ma około 2m wzrostu. Nie mogłam nie zareagować, bo tak samo imponują mi moje 50 obserwowane konta ludzi sukcesu na Instagramie mających 200k followersów a pozostałych 1k którzy mnie obserwują mam gdzieś tak jak facetów poniżej 185cm (no chyba, że potem znajdzie się wyższy a takiego będę traktowała jak bankomat). Lekko go celowo zaczepiłam a on się do mnie odezwał co robię? Odpowiedziałam mu i zagadałam dalej. Jestem przeszczęśliwa!"
Zerwie? Po pewnym czasie przeszkodą mogą okazać się pieniądze. Wtedy taka kobieta wymienia sobie na wyższego faceta oraz o takiego który myśli bardziej finansowo. Oczywiście pod jej kątem.

Dawniej byłoby inaczej. Jakieś 30-50 lat temu:
- "rodzice kazali mi wyjść za niego"
- "spotykaliśmy się na stopie koleżeńskiej, wpadłam bez zabezpieczenia i tak wyszło"
- "rodzina cały czas naciskała i finalnie zrobiłam im na złość wybierając takiego co nie chcieli go"
- "miałam dosyć życia w biedzie w wielodzietnej rodzinie i wyszłam za faceta gdzie wynajmujemy obaj mieszkanie"
- "on miał tyle i tyle ziemi. Deal is deal."

Niektóre powyższe zdarzają się do dziś - ale rzadziej ;)
Także taka jest powyższa prawda o związkach.

#zwiazki

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt

• 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim no i jaką tajemniczą prawdę o związkach przed nami odkryłeś? Że kobiety spotykają się z facetami, których uważają za interesujących i atrakcyjnych?
I jeżeli facet jest interesujący i atrakcyjny w jej oczach to łatwiej im nawiązać więź, a jeżeli nie jest to tej więzi nie będzie choćby stanął na głowie?

Nobel murowany za takie wnikliwe odkrycie.
  • Odpowiedz
Dawniej byłoby inaczej. Jakieś 30-50 lat temu:

- "rodzice kazali mi wyjść za niego"

- "spotykaliśmy się na stopie koleżeńskiej, wpadłam bez zabezpieczenia i tak wyszło"

- "rodzina cały czas naciskała i finalnie zrobiłam im na złość wybierając takiego co nie chcieli go"

- "miałam dosyć życia w biedzie w wielodzietnej rodzinie i wyszłam za faceta gdzie wynajmujemy obaj mieszkanie"

- "on miał tyle i tyle ziemi. Deal is deal."
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
punktualny-pionier-42: @troglodyta_erudyta: Taką, że te same kobiety powiedzą Tobie, że dla nich nie liczy się pieniądze ani wygląd, tylko charakter.
A to co napisałeś, to nie tylko jest jedno odkrycie. W poście tym zawarłem jeszcze więcej odkryć. Bura dla tych 14 plusujących za brak chęci przeczytania tylko potwierdzenia niechęci przeczytania mojego postu.

@7Zy92fEp6ftXUTrzh: ale, że co?

@MP1990: niby dlaczego? Właśnie objawiając sobie oraz
  • Odpowiedz