Wpis z mikrobloga

Nieprawdopodobny był finał Mistrzostw Azji w koszykówce, finał Azja Cupu. Grały Chiny z Australią i nie pytajcie mnie co robi Australia w Mistrzostwach Azji. Cały mecz dominowały Chiny, niejednokrotnie było po 15 czy 16 punktów przewagi dla Chin. Australia wiecznie goniła, praktycznie cały czas przegrywała. W trzeciej kwarcie Australia się obudziła, odrobiła stratę prawie do zera i czwarta kwarta to było one-point game. Zbliża się decydująca minuta, idą łeb w łeb, kosz w kosz. Myślę sobie-będą nieprawdopodobne emocje w ostatniej minucie. Nie myliłem się, były. Jest ostatnie 30 sekund meczu... Australia prowadzi 90-88. Piłka jest dla panów Chińczyków. Chińczycy mają ostatnią akcję meczu-mogą zrobić remis, jeżeli rzucą za dwa lub mogę zrobić trzypunktowego winnera całych Mistrzostw Azji. Niestety pan Chińczyk mocno się zakałapućkał, zamotał i zostają cztery sekundy do rzutu, pan Chińćzyk rzuca i nie trafia. Niby po herbacie....Jednak nie... Chińczycy biorą możliwość sprawdzenie akcji-review i sędziowie dopatrują się faulu i Australijczyka i Chińczyka. Dwa rzuty osobiste dla Australii(najpierw), dwa rzutu dla Chin-potem. Australijczyk jeden osobisty trafia, drugiego nie trafi. Chińczyk trafia dwa osobiste i jest jeden punkt przewagi Australii, ale piłka dla Chin na 3 sekundy przed końcową syreną. Chińczyk ma rzut win-or loose, ma rzut za około 20 milionów dolarów, bo taka jest nagroda dla Mistrzów Azji, dla zwycięzców Asia Cupu. Trafi-mistrzem Azji zostają Chiny, nie trafi-Mistrzem Azji zostaje Australia(ta, wiem, że brzmi to kuriozalnie, że Australia zostaje mistrzem Azji). Pan Chińczyk ma piłkę w rękach-znowu dość mocno się zakałapućkał, ale w końcu wypracował sobie pozycję rzutową...
Trafi...Mistrzem Azji są Chiny
Nie trafi....Mistrzem Azji jest Australia.
Nie trafił.
Żali mi Chińczyków, mieli wygrany mecz, byli lepsi, przegrali jednym rzutem, zadrżała ręka panu Chińczykowi i to drżenie warte były miliony dolarów.
I jak tu nie kochać koszykówki, mało która dyscyplina sportu generuje takie emocje!
Tutaj jest ten ostatni rzut meczu:
#spor #mecz #koszykowka #kosz #bukmacherka #przegryw
https://x.com/matty_vanpersie/status/1957140455503872147
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

bedzie kolonia karna dla koszykarzy i rodzinki

@norbie: lol, Chińczycy w swojej lidze mają status turbo-gwiazd, cała ta liga jest (prze-)hajpowana. Na bank kolonia karna dla celebrytów będzie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz