Wpis z mikrobloga

ten kraj jest taki smutny k---a, mogę jechać 60-70 km/h na wiosce na zabudowanym czyli w sumie dobry mandat, a i tak mam na dupie auta co czekają by tylko wyprzedzić.

Albo wyprzedzanie na hopce, talenty kierownicy
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@BlackenedBlue jak słyszę o kolejnych wypadkach śmiertelnych w mieście to coraz bardziej jestem za wprowadzeniem stref tempo 30. No i przed przekraczaniem prędkości odstrasza nieuchronność kary a nie jej wysokość. Za mało patroli policji, za mało fotoradarów i pomiarów odcinkowych, za niskie mandaty.
  • Odpowiedz
@BlackenedBlue: Ostatnio miałem taką rozminę, że skoro świat się tak szybko rozwija, AI i te sprawy to powinno się rozważyć w nowo produkowanych samochodach takie blokady, które nie pozwalały by jechać szybciej niż max na danym odcinki drogi zgodnie z przepisami. Zwolnione byłyby z tego służby mundurowe. Ciekawy jestem ewentualnych skutków.
  • Odpowiedz
@Winden: chyba nie jechałeś żadnym nowym samochodem. Dużo nowych aut ma odczytywanie znaków i ustawianie prędkości na aktywnym tempomacie z tych znaków. Polecam awaryjne hamowanie ze 140 do 50, bo kamera odczytała np znak dla pasa zjazdowego na autostradzie.
  • Odpowiedz
@BlackenedBlue: a bo to raz mi w mieście jakis oszol migał długimi bo miałem czelność zjechać na lewy pas aby zaraz wbić sie na lewoskret nie wiem ludziom sie p------i w głowach coraz bardziej xD
  • Odpowiedz
@Winden: I zamiast wyprzedzić ciężarówkę na odcinku 100-200m to będziesz potrzebował pasa startowego. Mocne auto użytkowne rozsądnie jest bezpieczniejsze w kwestii prędkości. Wyprzedzam wtedy szybko i w moment jestem z powrotem na swoim pasie ruchu i tak jadę wtedy i 150km/h ale przez moment i jest to bezpieczniejsze.
  • Odpowiedz
@BlackenedBlue p------e to samo ostatnio w zabudowanym 65 żeby nie wyjść na klawisza a i tak wyprzedził niewiem czego takie zachowanie, w Niemczech nikt by się nie odważył jak 50 to jadą max 51 i nie ma gadania, ciężko nauczyć Polaków żeby jeździć zgodnie przepisami mimo że człowiek stara się być miłym i zawyża i tak musi wyprzedzić
  • Odpowiedz