Aktywne Wpisy

krystian-stepaniak +105

real_scoria +16
Niesamowity jest ten kwik i #boldupy ludzi, ze lekarz bierze 300zl za wizytę.
Fryzjerka bierze 500zl, elektryk 300zl za pieczątkę tak samo jak kominiarz. Nie wspomnę o prz3gladac pieców gazowych czy pomp ciepła xD
O "uwolnieniu" zawodu medyka to jest najgorsza #ruskapropaganda jaka ostatnio widzialem.
Uwolnisz i co? Tani debil przepisze leki, które zabija ciebie i twoja matkę. Nie no, super. W matce rosiji jest wolny. I co? Nie ma chorob
Fryzjerka bierze 500zl, elektryk 300zl za pieczątkę tak samo jak kominiarz. Nie wspomnę o prz3gladac pieców gazowych czy pomp ciepła xD
O "uwolnieniu" zawodu medyka to jest najgorsza #ruskapropaganda jaka ostatnio widzialem.
Uwolnisz i co? Tani debil przepisze leki, które zabija ciebie i twoja matkę. Nie no, super. W matce rosiji jest wolny. I co? Nie ma chorob

Branża: Marketing
Obecnie nie prowadzę działalność, jestem bezrobotny
Pracodawca proponuje 18,000 brutto, albo 18,000 netto na b2b.
Co wybrać:
- umowa o pracę
- umowa zlecenia
- umowa o dzieło
- własna działalność
- inkubator
Co wyjdzie najkorzystniej dla mnie?
Jestem już w drugim progu podatkowym.
Te same benefity niezależnie od formy zatrudnia.
Od nowego roku przechodzę na umowę o pracę (muszę)
#praca #podatki #b2b #przedsiebiorca #proframista15k #ekonomia #ksiegowosc
@Artur89isss: jeśli to ta sama praca, w takich samych ramach formalnych, to b2b będzie oszustwem - ukrywaniem stosunku pracy. Możesz poczytać kodeks pracy (UoP) i kodeks cywilny (b2b) albo po prostu znaleźć odpowiedni tekst w necie ¯\(ツ)/¯
Do tego jak koledzy wyżej pisali - formalna nielegalność JDG bo jest to stosunek pracy.
Gorzej jeśli pracodawca nie doprecyzował, i to chodzi o jego brutto a nie Twoje - nie będę zdziwiony gdyby tak