Wpis z mikrobloga

• 0
Akurat nie zrzutka, tylko realia :) to terapeutka z niewielkiego miasta, mówcie co robic, chce tylko wysluchac waszego zdania nic więcej mireczki ;d
  • Odpowiedz
@locoloco09-: Rozumiem, że masz empatię i myślisz o tym jej mężu, ale musisz ogarnąć, że to wciąż nie jest twoja wojna. To nie ty jesteś w tym małżeństwie i nie ty masz ciągnąć konsekwencje. Każdy prędzej czy później ponosi skutki swoich decyzji , i ona, i on, i twój kuzyn. Ty nie musisz brać na klatę cudzego syfu, bo nic tym nie zmienisz, a tylko sam się w to bagno
  • Odpowiedz
@locoloco09- nie wiem czy to zarzutka czy nie, ale jeśli możesz uratować życie jakiemuś chłopu informując go o tym to jestem jak najbardziej za. Dlaczego? Otóż mnie kiedyś randomowy chłop właśnie tak poinformował o ówczesnej mojej "narzeczonej" za co będę mu do końca życia wdzięczny. Wg mnie warto stanąć po stronie właściwych zasad moralnych.
  • Odpowiedz
  • 7
W ciagu 48h podejme decyzje, bo sa jakies wady i zalety tego wszystkiego, ale prawdopodobnie przekaze jej mezowi wszystko. Zaczynam go dzisiaj szukac na FB, pozdro mirki
  • Odpowiedz
@locoloco09-: postaw sie na miejscu tego beciaka i będziesz wiedział co zrobić. tylko zgłoś to anonimowo bo jest duża szansa ze beciak włączy wyparcie, a do tego nie ma co sobie robić smrodu w rodzinie. a kuzynem się nie przejmuj, znajdzie sobie jest 10 innych pustaków.
  • Odpowiedz
@etepetete: to jest jego sprawa i sprawa nas wszystkich. Psychoterapeuta to zawód aspirujący do bycia zawodem zaufania publicznego. Jeżeli masz dowody to powinieneś zgłosić to zachowanie do stowarzyszenia, w którym uzyskała certyfikat/jest zrzeszona, bo to jest poważne naruszenie zasad etyki zawodowej. Jej chłopa zostaw w spokoju, biednego.
Tzn. jestem pewien, że to zarzutka, ale z drugiej strony jestem pewien, że takie sytuacje się faktycznie zdarzają.
  • Odpowiedz