Wpis z mikrobloga

#fotelbiurowy #fotel #fotele #fotelergonomiczny

Cześć,

Poszukuje nowego fotela do biurka. Obecnie siedzę na Markusie moim zdaniem to fotel 6,5/10 bez szału ale pleców na nim nie stracisz, jak dołożysz poduszkę za 20zl pod plecy staje się fotelem 7,5/10 i można spokojnie cały dzień na nim siedzieć bez konieczności udania się do fizjo. Mam w miarę konkretne wymagania na podstawie doświadczeń z Markusem co do nowego fotela:
- regulowane podłokietniki (góra dół, przód tył styknie)
- siedzisko bez ograniczników przewyższeń po bokach
- siedzisko na którym możliwie jak najmniej się będzie człowiek pocił (żeby nie wstawać całym mokrym po kilkugodzinnej sesji)
- siedzisko materiałowe / siatkowe? Ktoś siedzi na siatkowym? Bo na forach dużo czytałem jak ludzie narzekają że spięcia, napięcia kij wie co czego świadom nie byłem zanim nie zacząłem szukać xd nazwijcie to jak chcecie - na Markusie tyłek mnie nie boli jak siedzę ciągiem 5h i tak ma pozostać 😂.
- oparcie fotela siatkowe żeby było przewiewne to mi jak najbardziej pasuje
- na pewno żadnej eko skóry
- oparcie pod lędźwie albo możliwość montażu jakiejś oddzielnej pożądanej poduszki albo siatkowe regulowane w Markusie jest sporo za słabe, jak dla mnie bez "jaśka" z marketu pół dnia przy biurku bym nie wytrzymał. Czy Ty w ergonomicznych fotelach faktycznie wygodnie podtrzymuje?
- możliwość odchylenia się na te ok 130*
- funkcją bujania spoko ale nie konieczne
- super jakby utrzymał sie z 5 lat - co do X-komowych lub Sense7 mam wątpliwości czy sporo przekroczy okres gwarancji ( mam wielu znajomych w xkomie i Silveramonkey to fajny produkt jak potrzebujesz kabla ładowarki czy powerbanka niekoniecznie na meble biurowe ;) )

Moje wymiary: 181cm 85kg

Budżet: 1000zł jakby się pojawiło coś fenomenalnego to do 1500zł ale więcej nie umiem uzasadnić sobie sensowności wydawanie takiej fury kasy skoro na Markusie z poduszką za 500-600zł 7,5/10 oczekuje że jak wydam 2x tyle to przyjemność wzrośnie do 8,5-9/10 ☺️
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Poszukuje nowego fotela do biurka.

@Spellc4ster: Foteli nie da się polecić (każdy ma inne wymiary, proporcje i wymagania) - trzeba je po prostu przymierzać. Jeżeli fotel ma być wygodny to powinien być ergonomiczny.

siedzisko na którym możliwie jak najmniej się będzie człowiek pocił (żeby nie wstawać całym mokrym po kilkugodzinnej
  • Odpowiedz