Wpis z mikrobloga

@Dinkozaur30: widziałem jakiegoś shorta na yt jak jakiś mnich buddyjski i bokser byli na ringu, mnich znosił ciosy i wreszcie jak nie w-----ł z półobrotu bokserowi i jakiś podpis że cierpliwość itp itd, jakieś banały.
W komentarzach eldorado życzliwości dla mnicha, ci ludzie naprawdę wierzą że to wydarzyło się naprawdę.
Albo inne filmiki AI które kończą się zdaniem, czy podobała ci się tak ciekawostka czytane wręcz robotycznym głosem.

AI powinno
  • Odpowiedz
@Dinkozaur30 YouTube ma sie już wziąć za to, bo powstają całe farmy AI, które masowo produkują i wrzucają tego typu content. Jak wyłącza im monetyzację to zaraz przestanie się to opłacać.
  • Odpowiedz
@Dinkozaur30: @Uuroboros takie fejki w stylu chałki jeszcze można poznać, ale ostatnio trafiam na filmy z fejkowymi prezentacjami motocykli pokazujące nieistniejące modele znanych marek. Na tyle realne, że musiałem wejść na stronę producenta i sprawdzić czy mają taki model. Za dwa lata tych filmów będzie więcej niż prawdziwych i będą nie do odróżnienia. Nic na YT nie będzie już źródłem informacji.
  • Odpowiedz
@Smartek: you tube by nawet przełknął takie farmy bo ludzie robili to samo ręcznie w wielu tematach ale są dwa problemy. 1 one mają w większości po 0 wyświetleń. Czyli zapychają im dyski i zużywają procki na analizę po nic.
Dwa ściągają platformę w dół właśnie przykładem.jak z plusowanego komentarza. Bez ludzi którzy wrzucja ciężka pracę lub lata swojego hobby w skodesowanej formie ta platforma jest do niczego.
  • Odpowiedz
takie fejki w stylu chałki jeszcze można poznać, ale ostatnio trafiam na filmy z fejkowymi prezentacjami motocykli pokazujące nieistniejące modele znanych marek. Na tyle realne, że musiałem wejść na stronę producenta i sprawdzić czy mają taki model. Za dwa lata tych filmów będzie więcej niż prawdziwych i będą nie do odróżnienia. Nic na YT nie będzie już źródłem informacji.

@apeee: o to jest ciekawy temat. Miałem dwa takie przypadki jak
  • Odpowiedz
ludzie naprawdę wierzą że to wydarzyło się naprawdę.

@Uuroboros: też uwierzyłeś- 95% komentarzy pod filmami AI to boty. To samo na FB.
  • Odpowiedz
@Smartek: tylko w sumie dlaczego? Youtube zarabia bo jest oglądalność a twórca zarabia z reklam i wyświetleń i tak to się kręci ( ͡° ͜ʖ ͡°)
teoria martwego internetu, AI będzie robić wyświetlenia AI, cały youtube będzie z------y filmami z AI
  • Odpowiedz