Wpis z mikrobloga

Niesamowite, jak TVP programuje ludzi i jakim jest manipulacyjnym szambem. Gdy u władzy był PIS i zbliżały się wybory, pisałem tutaj, że moja babcia oglądająca całymi dniami TVP, twierdziła z przerażeniem, że jeśli PO dojdzie do władzy, to Polska zostanie rozebrana i oddana po połowie Niemcom oraz Rosji. Dzisiaj podczas odwiedzin z kolei usłyszałem, że Polacy są najgorsi na świecie, bo tylko kradną, mordują i gwałcą. Dodała też, że imigranci są dużo lepsi od nas.
Babcia lvl 79 i wszystko co próbuje jej prostować, kwituje tym, że „ona ogląda telewizję i wie co się dzieje”. Przyznam, że ręce mi opadają, bo ogólnie jak na swój wiek trzyma się dobrze, można z nią porozmawiać o wszystkim, ale jej jedynym źródłem informacji jest TVP, nic innego nie ogląda i nie da się jej wytłumaczyć, że to tuba manipulacyjna władzy. Ponadto, smutne to, że krajowa telewizja od lat opiera się na strachu, a obecnie, jak widać, stała się też anty-Polska. Wstyd. Wychodzi na to, że jeśli jakiś kraj będzie chciał przedstawić Polskę w złym świetle, to wystarczy, że puści z tłumaczeniem TVP. ¯\(ツ)/¯

#polityka #polska
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach