Wpis z mikrobloga

Bierę się za gitarę elektryczną.
Czy możecie mi napisać za co powinienem się brać i w jakiej kolejności? Nuty czytać umiem bo gram już na puzonie - taki co to jeden ma z braci p-------c co się rurę wysuwa. Ewentualnie możecie polecić jakiś fajny kurs albo materiały do nauki?
Jakie utwory z łatwymi do zagrania solówkami polecacie?

#gitaraelektryczna #gitara #nauka #naukagrynagitarze
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@barto142: Nuty na gitarze akurat nie mają tak wielkiego znaczenia poza tym są często jest po prostu niewygodnie je interpretować na gryfie gitary. Jak jesteś totalnie zielony w temacie gitary to polecam kurs Bazoka - chyba obecnie najlepszy, bo wszystko jest uporządkowane w kolejności.
  • Odpowiedz
  • 0
@xGrahir: myślę że to jest przydatna umiejętność (czytanie z nut) zwłaszcza biorąc pod uwagę aranże na orkiestry bo tam nie ma tabulatur tylko zapisy nutowe. Coś tam patrzyłem na bazoka ale w takim razie namowiłeś mnie by bardziej w to wejść
  • Odpowiedz
@barto142: Jeśli chcesz grać w orkiestrze to wiadomo, że jest to umiejętność niezbędna. Ale jeśli chcesz grać na luzie czy nawet z zespołem to raczej rzadko się zdarza, żeby to była super przydatna umiejętność. Przynajmniej ja nigdy się z tym nie spotkałem, a grałem w kilku zespołach. Poza tym nawet jeśli potrzebujesz zapisu nutowego, a nie znasz nut to Guitar Pro zrobi go za Ciebie.
  • Odpowiedz