Wpis z mikrobloga

A tak w ogóle to zapomniałem dodać, że potrzebny jest albo zakaz posiadania psów w blokach albo podatek, który będzie egzekwowany i zniechęci do ich posiadania. No i kursy plus zasady jak w innych krajach.
  • Odpowiedz
@KYK_: u mnie jest to samo. Truć te j----e kundle. Ciężkie pieniądze wydajemy na zieleń osiedlową. Wszystko zaszczane i zadeptane. W windzie smród. Po deszczu już nie mówię. Moja wycieraczka wygląda jakbym skalpował niedźwiedzia polarnego, bo ktoś ma takiego huja białego dwa piętra niżej i gubi przez cały rok te kudły. Home office to tragedia bo ujada to g---o pozamykane w mieszkaniach. Noce to samo, bo wystawiają te kundle na
  • Odpowiedz
@KYK_ Ostatnio byłem na wycieczce w Wiedniu i właśnie uderzyło mnie to, że tam wieczorem cicho. Żadnych szczekających psów. Na dworze mało psów. W parkach i lasach żaden oszołom nie puszczał psa bez smyczy i to w weekend. W Polsce to nie do pomyślenia.
  • Odpowiedz
A jakby tak n---------ć achtungiem tak od czasu do czasu z tego balkonu?

@Krole: To nie dość, że bardziej w------z te szczekające, to jeszcze obudzisz pozostałe xD
  • Odpowiedz
Psów jest za dużo, nastała głupia moda na ich posiadanie. Też mi przeszkadza że nie mamy zadbanych trawnikow, że nie można. Np wyjść przed blok na kocyk, bo na 100% trawa tam jest obsikana ( nawet jak ktoś sprząta te gówna, to nigdy nie usuniesz kupy w całości... ).

I mimo wszystko nie mamy jeszcze najgorzej, Mój brat wyjechał parę lat temu do USA nie ma dzieci ale ma dwa koty, normalnie
  • Odpowiedz
99% polaków to potomkowie chłopów z wiosek gdzie ujadanie psów zawsze było czymś tak normalnym jak gdakanie kur, urbanizacja przeniosła tych ludzi do miast ale wiejskie zwyczaje pozostały.

@Khornishon: a potrafisz to udowodnić? Niby skąd ten związek przczyczynowo skutkowy? Z twojej głowy?
  • Odpowiedz
dwa dni temu to samo n----------y tak te kundle i nioslo sie miedzy blokami, rano zwrocilem uwage ze prawie kazdy w bloku co ma ogrodek ma dwa kundle zero dzieci xD jprdl widze te chlopy przygaszone podlewajace trawniki i gapiace sie na trawe xD jak w tym kraju ma byc lepiej jak ludzie w sile wieku zamiast bawic dzieci maja dwa psy…

@wartosci_tradycje_EUROPEJSKIE: oooo

zanim przeczytałem co napisałeś , napisałem
  • Odpowiedz
@KYK_: jestem w szoku. Jako instruktor szkolenia psów, uważam, ze na posiadnie psa, muszą być papiery. Dla dobra psa głównie. To co ludzie robia z psami to szok. Szczekanie psa w mieszkaniu jest niedopuszczalne. Żaden normalnie prowadzony pies tego nie robi
  • Odpowiedz
Gdyby nie wasze dziadki, babki, rodzice i wieśniaki to byście problemu nie mieli. 90% psów miastach jest ze wsi bo wieśniak nie wysterylizowal suki a inny nie zabezpieczył podwórka żeby niekastrowany pies nie poszedł szukać suki. Potem szczeniaki kończą w laschsch, polach rzadziej ostatnio w stawach ( bo pseudo katol nie zabija😆). Gdyby to człowiek czekał na psa a nie pies na człowieka by był większy spokój miastach ale debil nie wie
  • Odpowiedz
@KYK_: niestety mam dość podobnie i jak się psy rozkręca to tak potrafią nadawać do północy. Dzieci mniej jak psów, niektórzy mają po 2-3 egzemplarze na tych swoich zwrotnych <50m2.
  • Odpowiedz