Wpis z mikrobloga

@KYK_ dopiero wczoraj z niebieskim rozmawiałam na temat tego, że psy się męczą w mieszkaniach u boku ludzi, którzy nie poświęcają im czasu, tak swoją drogą czy to szczekanie jest czymś spowodowane czy po prostu owczy pęd i jak jeden usłyszy to też zaczyna?
  • Odpowiedz
Nigdy nie zrozumiem ludzi którzy mieszkają w mieście i nie akceptują dźwięków życia codziennego.

@fenbekus: Genialne podejście. Na wsi też możesz mieć normalnych sądów a możesz mieć nowobogackiego którego gówniak upala quada na ogrodzie. Może być muczenie krów a może ujadanie sfory psów. Teraz sobie pomnóż to wszystko przez 5 albo 10 na blokowisku. Co jest wg ciebie geniuszu "dźwiękami życia codziennego"?
  • Odpowiedz
@variat: no psy. Psy są czymś tak powszechnym, że stanowią część życia codziennego. Hałas stanowi problem jedynie wtedy, kiedy jest uporczywy nawet pomimo zamkniętych okien. Jeśli otwierasz okna, to godzisz się na to, że będą do ciebie dobiegać dźwięki z zewnątrz. Ja choćby mieszkam jeszcze w bloku, który ma okno na całkiem ruchliwą ulicę. Czy to znaczy że mam się oburzać na to, że ludzie jeżdżą autami?
  • Odpowiedz
@fenbekus: jest różnica bo auta to jednostajny szum a szczekanie psa to głośny hałas o nieregularnej czystości. Do pierwszego się przywyczajasz do drugiego nie. Ciekawe czy jakby ci achtungi za oknem rzucali to tez byś powiedział ze sa to normalne odgłosy miasta
  • Odpowiedz
@Wincyyyyj: achtungi też rzucają, szczególnie w okresie okołosylwestrowym ¯\(ツ)/¯

No i nie taki jednostajny. Mieszkam tuż obok skrzyżowania, więc auta się zatrzymują i ruszają. Sporo ruchu ciężarowego. Jak mam otwarte okno, to z rana mam wrażenie że mi ciężarówka do mieszkania wjeżdża. Bywają głośne motory, zmodyfikowane pierdziki. Bynajmniej jednostajny.
  • Odpowiedz
@KYK_: właśnie dlatego inwestuje się w porządne wyciszenie i klimatyzację. Dziś tylko na chwilę otworzyłem okno żeby wyeksmitować pająka i poczułem smród papierosów i drące mordy psy z pobliskich ogródków działkowych. O dziwo u mnie w budynku z 3 rodziny mają psy i wszystkie spokojne, a ten cały ROD doprowadza mnie do szału.
  • Odpowiedz
@p10t3r: w sumie co innego zostało? Nie na mieszkania, właściciel jak cię rozmyśli to szukasz wtedy mieszkania z rodziną. Kto wynajmie parze z dzieckiem.
  • Odpowiedz