Wpis z mikrobloga

@aphroman0: ( ͡° ʖ̯ ͡°) Goldband to uniwersalny tynk gipsowy, którego nie może zabraknąć podczas prac remontowych. Szerokie spektrum zastosowań sprawia, że za jego pomocą zakleimy wszelkie dziury w ścianach – nawet te głębokie na 5 cm, obrobimy glify przy nowych oknach i drzwiach, ale również wyrównamy ściany w swoim domu.
  • Odpowiedz
@aphroman0 Ja miałem podobnie.
Kupiłem kawałek zielonego kartongipsu
wyciąłem wąski pasek żeby przykleić na gładź wzdłuż futryny + na narożnik listewkę aluminiowa wygładzenie i wyszło fajnie
  • Odpowiedz
@aphroman0: te drzwi są już wstępnie obrobione i to całkiem przyzwoicie, więc nie wiem po co ci tu jeszcze z jakimiś goldbandami wyskakują. Gruntujesz to surowe, wklejasz narożniki na gips szpachlowy, po wyschnięciu zaciągasz jeszcze raz, szlifowanko, odpylenie, gruntowanko i malujesz
  • Odpowiedz
@Smarek37: () Gips Szpachlowy jest uniwersalnym spoiwem gipsowym do wykonywania gładzi na ścianach i sufitach, oraz do prac remontowych polegających na uzupełnianiu ubytków oraz wypełnianiu drobnych rys i pęknięć. Może być również stosowany do montażu prefabrykatów gipsowych oraz mocowania narożników aluminiowych.
  • Odpowiedz
  • 0
@Smarek37 a co w przypadku części zewnętrznej? Tam już nie trzeba wklejać żadnych narożników. Zeszlifować, zagruntować, wyrównać szpachlą, zeszlifować i pomalować?
  • Odpowiedz
@aphroman0: możesz tam poszpachlować bez narożników. Narożnik bardzo ułatwie robotę, bo bez niego trudniej się rogi zewnętrzne szpachluje no i wzmacnia w razie jak czymś ktoś uderzy
  • Odpowiedz