Wpis z mikrobloga

Jak ja nie lubię gdy w tropikalnych krajach typu Kenia ludzie co dostali jakąś fuchę typu ochrona szukają tylko okazji by pokazać, ze są kimś lepszym od białych. Byłem w zoo (Heller park) i po wyjściu gdy czekałem na taksówkę poza zoo to oczywiście ochroniarz kazał mi pokazac że mam bilet skoro byłem w zoo, czarnych oczywiscie nie pytal. Druga sytuacja - szedłem po plazy, byl wysoki przypływ, nie było przejścia więc postanowiłem przejść przez hotel, nie swoj hotel. Czułem się jak złodziej, gdy zapytałem sprzątacza gdzie jest wyjście z tego hotelu to byl o tyle miły, ze poza wskazaniem mi wyjścia to kazał nic nie mówić ochronie przy wyjściu i zakryć branzoletke wskazująca że to nie mój hotel bo będę mieć problemy.

#wakacje #urlop #turystyka #podroze #wakacjezwykopem #kenia
aleksc - Jak ja nie lubię gdy w tropikalnych krajach typu Kenia ludzie co dostali jak...

źródło: 1000010097

Pobierz
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@aleksc: ooo Mombasa. Moc wspomnień. W mieście jest jeszcze fajny fort do obejrzenia, jeśli nie byłeś to polecam.
Z tym ochroniarzem pod zoo to raczej szukał okazji do zarobku, poza tym większość białych w Heller Park to raczej chodzi z guidem więc będąc sam zwracałeś uwage.

Pamiętam jak moja żona poszła na lekcje kitesurfingu a ja akurat miałem kontuzjowane kolano i postanowiłem te 2h posiedzieć w beach barze.
Tyle dziewczyn
  • Odpowiedz