Wpis z mikrobloga

Jakimi środkami farmakologicznymi można pozbyć się #prokrastynacja? Czy może być ona spowodowana chorobami typu np cukrzyca? Od dawna cierpię na różne zaburzenia psychiczne (najpierw depresja, potem ultra bujające epizody maniakalno-depresyjne, a teraz względnie stabilny poziom nastroju in plus, ale po prostu nie mam paliwa - do tego stopnia, że np jeśli mam być w robocie na 8:00, to leżę w łóżku do 7:45 i tylko wrzucam ciuchy i jadę prosto do roboty, nie daję od siebie, w pracy tak samo, tyle ile muszę i niezbyt coś wiecej. Mam pozaczynane kilka projektów, nigdy ich nie kończę.

Chciałbym osiągnąć poziom motywacji taki jak miałem miewając epizody maniakalne (wiem, że to głupio brzmi ale serio xD), gdzie w poczuciu misji potrafiłem pół roku jechać jak tur po 12h dziennie bez przerw, żeby osiągać wszystko to czego chciałem. Fakt, że potem przychodził ostry zjazd, no ale na tym zjeździe robiłem dokładnie tyle ile robię teraz.

Da się jakimiś środkami poprawić poziom zaangażowania? Czy może być to inna choroba i ewentualnie jaka? (jakie badania musiałbym zrobić, żeby móc ustalić, czy moje "lenistwo" nie wynika z pobudek zdrowotnych?), co musiałbym powiedzieć psychiatrze, żeby dał mi jakieś leki, które chociaż trochę pomogą?

Farmazonów o terapii proszę nie pisać, sam wyszedłem ze wszystkich powyższych dolegliwości które mnie męczyły, nie potrzebuję porozmawiać sobie z jakąś julką, która za 200zł/h będzie udawać, że ją to interesuje. Doskonale znam swoje cele, wiem co jest do poprawy i potrzebuję jedynie jakiegoś stymulantu, albo rozwiązania swoich ewentualnych problemów zdrowotnych.

#pytanie #pytaniedoeksperta #przegryw #psychologia #motywacja #psychiatria #zdrowie
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Euph0: skończ z byciem niewolnikiem, nie będziesz musiał nic robić:) (ja nie mam pracy jako inżynier, bo na podłe warunki pracy się nie godzę)

słońce (krótko, często, bez kremu, zawczasu pijemy marchewki) zmniejsza potrzebę ilość snu u osób z depresją (kiedyś spałem po 16h na dobę), można lepiej wstać wcześniej, ale nadal dobrze jest spać koło 10h godzin dziennie, minimum 8h, można podzielić na dwa razy, ja po pracy koło 15
  • Odpowiedz