Wpis z mikrobloga

Jak pozbyć się myszy przy remoncie domu? Mam dom rodzinny z lat 90 na wsi, taki z boazerią na ścianach, kasetony drewniane itp. No i myszy powygryzały w ścianach sobie przejścia i biegają albo za tą boazerią albo po suficie.
Zbieram się do remontu, no i trzeba by go tak jakoś warstwowo zrobić, żeby zabezpieczyć dom przez tym żeby się dostawały. Pytanie jak. Zalać pustaki cementem w środku? Xd
Na pewno nie chce zrywać tych kasetonów na całym piętrze. Nie wiem totalnie co zrobić. W sensie co, przejrzeć wszystkie krawędzie styczne pomiędzy więźbą dachową a poddaszem czyli przestrzeń nad sufitem piętra a faktyczną blachą i ociepleniem dachu?
#pytanie #myszy #remontujzwykopem #dom #wies
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@interpenetrate: kot załatwi temat.
Do mojego domu sie przybłąkał i przygarnął nas do siebie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Stwierdziłem, że 70 dych miesięcznie Plus wet, to uczciwa cena za pozbycie się myszy.
  • Odpowiedz
@interpenetrate: a u mnie trutki i lepy nie zdały egzaminu. tzn. na lepach zawsze był trup, ale co po tym, skoro te pułapki tylko wymieniałem? trutki mumifikacyjne spoko - wyjedzone co chwile - byłem okolicznym mcdonaldem dla nich. przychodziły, nażarły się i poszły umrzeć sobie gdzieś. a i używałem klasycznych pułapek - również trochę trupów wyniosłem. reasmując - nic mi nie wybiło myszy do czasu zastosowania emitera fal na baterie.
  • Odpowiedz
@Namyslaw: https://allegro.pl/oferta/bateryjny-odstraszacz-gryzoni-kun-szczurow-myszy-na-baterie-viano-ob-01-5024091074
Przy czym ostatnio jakaś sztuka mi się pojawiła w chacie i została na pułapce (lep na myszy), więc nie wiem czy po roku myszy się przyzwyczaiły czy to po prostu jednorazowa akcja.
No i na koty to raczej nie działa, tak jak twierdzą w opisie. U mnie na działce sąsiadów 5m od mojego okna kotek się przyjemnie wylegiwał, a pułapka pracowała cały czas ;)
  • Odpowiedz