Wpis z mikrobloga

Dlaczego internet w tym w szczególności yt jest wręcz zasrany sposobami uprawy grzybów ale informacji na temat dozowania, budowania tolerancji i skutków ubocznych jest jak na lekarstwo? Trudno mi się również doszukać rezultatów badań, które były w ostatnim czasie prowadzone a wszelkie artykuły, które się na ten temat pojawiają są zdawkowe. Właściwie to widzę wielki hype, który pojawił się nagle w okresie pandemii i tak samo szybko zniknął.

#grzybypsylocybinowe #psylocybina #psychodeliki
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@okrupnik: badań jest masa, poradników harm reduction drugie tyle. Na YouTube chcesz szukać informacji jak brać grzyby? Przecież te filmy spadną zaraz po wrzuceniu. Hodowla dotyczy grzybów ogólnie, a nie konkretnie magicznych, dlatego się trzymają.
Czego tak konkretnie szukasz? Bo poradników przecież jest masa, zarówno opisujących dawkowanie, jak i ryzyko, przeciwwskazania i to jak się przygotować.
  • Odpowiedz
  • 0
@TheRealMikz: Interesuje mnie #microdosing, ale nie wierzę w technikę i dawki zaproponowane przez Fadimana. Gdyby się dało to brałbym codziennie, ale boję się zbuduję tolerancję i grzyby przestaną na mnie działać. Szukam sposobów jak tego uniknąć.
  • Odpowiedz
@okrupnik: nie ma sposobu żeby tego uniknąć. Ja próbowałam md, to jest moim zdaniem bez sensu. Polecam zrobić sobie tripa zamiast wydziwiać.
Ale jak szukasz skutków ubocznych microdosingu to mam dla Ciebie dobrą wiadomość: nie ma.
  • Odpowiedz
@mr_mx: ten temat w ogóle nie jest szczególnie mocno badany. Ogólnie większość poradników harm reduction mówi o tym żeby czekać dwa tygodnie na spadek tolerancji do zera, ale rzeczywisty spadek może następować szybciej i jest to zależne od osoby. Tu są w miarę sensowne artykuły na ten temat:

https://doubleblindmag.com/tolerance-to-shrooms/
https://thethirdwave.co/psilocybin-tolerance/

Tak czy inaczej sprawa jest raczej trywialna: mikrodawkujesz zgodnie z protokołem, normalnego tripa robisz co najmniej po dwóch tygodniach przerwy
  • Odpowiedz
@okrupnik:

Gdyby się dało to brałbym codziennie, ale boję się zbuduję tolerancję i grzyby przestaną na mnie działać. Szukam sposobów jak tego uniknąć.

A nie sądzisz że tolerancja buduje się na efekt psychodeliczny micro ma z natury nie wywoływać takiego efektu i każda dawka wywołująca w/w efekt jest zbyt duża.
A może długotrwały efekt terapeutyczny jest niezależny od
  • Odpowiedz
  • 0
A może długotrwały efekt terapeutyczny jest niezależny od tego psychodelicznego?

@Jakis_Leszek: To jest bardzo ciekawe i nie wiem czy nie warte spróbowania. Należało by tylko wtedy poświęcić te wszystkie doznania psychodeliczne w imię potencjalnie lepszego funkcjonowania w rzeczywistości.
  • Odpowiedz