Wpis z mikrobloga

Proszę o poradę. Chciałabym sobie kupić nowy smartfon, polecacie coś? Nie interesuje mnie aparat bo rzadko robię zdjęcia. Zależy mi na wygodzie używania - głównie jakieś bajery i integracje z AI, fajnie jakby też bateria była dobra. I żeby było 5g, nfc, wiadomo. Myślę o pixel 9 albo pixel 9 pro, warto?
Budżet to ~1k-2.5k. Mogę kupić coś za max 3.5k jeśli naprawdę warto, ale więcej raczej bym nie dała za smartfon.
#smartfony #telefony #zakupy #elektronika #android #pixel #samsung #motorola #xiaomi #pytanie #kiciochpyta
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Mannequeen: Dobra bateria / pixel. Wybierz jedno.
Pod względem integracji z ai to chyba Samsung najbardziej poszedł do przodu.
Baterie zaś to chińczyki: weglowo krzemowe baterie umożliwiają upchanie w smartfonach 7 000 mah +.
  • Odpowiedz
@Mannequeen: Pixel Pro mija się z celem (i budżetem) jeśli nie chcesz robić zdjęć bo to główna zaleta tych telefonów. Za kilka dni, 20 sierpnia, będzie miała miejsce konferencja na której pokażą Pixela 10 - zawsze możesz poczekać na to co zaprezentują i kupić podstawową wersję nowego telefonu z długim wsparciem (7 lat aktualizacji czy ile teraz tam dają).
  • Odpowiedz
@Mannequeen: pixel - lepsze zdjęcia niż s25 ultra, płynniejsze działanie i problemy typowe dla chińczyków, tj. czasem budzik się zatnie, czasem aplikacja do połączeń przestanie działać etc. Jeżeli chcesz s25 ultra - akurat sprzedaję, bo kupiłem folda. Wersja 512gb, kupiony w styczniu za gotówkę, bez śladów użytkowana (dosłownie, bez śladów użytkowania). Zmieścisz się w budżecie.
  • Odpowiedz